Foto: Robin Högberg

Här körde lastbilen ned elledningen i City

En lastbil körde vid lunchtid in i en kontaktledning vid Nybroplan vilket orsakat stora trafikproblem i City. Nu varnar polisen för fortsatt trafikkaos under dagen. "Det är rörigt”, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.

  • Publicerad 13:59, 1 sep 2017

Klockan 12.21 på fredagen gick larmet om att en elledning rivits ned i centrala Stockholm.

Enligt polisen handlar det om en elkabel till spårvagnen i höjd med Nybroplan som skadats och nu orsakar stora trafikproblem för både bilar, bussar och spårvagn.

– Det är rörigt i trafiken och man funderar på att leda om den på något sätt, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

"Allt trafik påverkad"

Enligt Björn Sylvén, informatiosnchef på Stockholms spårvägar, var det en lastbil som körde förbi med en kran uppfälld och i samband med det rev ned kontaktledningen.

– All buss- och spårvagnstrafik som passerar platsen kommer att vara påverkad och avstängd i dag, säger Björn Sylvén.

Ingen prognos

Strömmen uppges vara bruten och det finns enligt Åsa Wallentin ingen prognos för när den kommer att slås på igen. Just nu arbetar tekniker med att lokalisera och åtgärda problemet.

Enligt polisen är framkomligheten extra begränsad runt Norrmalmstorg, Nybroplan och Strandvägen.

Inga skadade

Enligt polis på plats är delar av Strandvägen är avstängd bort till korsningen till Kungsträdgårdsgatan, varför det inte går att passera förbi Nybroplan med bil. De som ska till City får köra över Östermalm i stället.

Enligt polisen ska inga personer ska ha kommit till skada i samband med olyckan.

Den kollektivtrafik som är drabbad är spårvagnslinje 7 samt busslinjerna 69, 54 och 76.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.