Här körs EU-migranterna bort från parkeringen

Under onsdagseftermiddagen åkte kommuntjänstemän ut till Möllebadet i Salem för att få bort EU-migranter som ställt upp husvagnar på parkeringen. Tilltaget väcker kritik.

  • Publicerad 12:41, 22 maj 2015

Sedan i måndags har sju husvagnar utan tillstånd stått parkerade vid Möllebadet i Garnuddens naturreservat, något som lett till att både kommunen och polisen blivit nedringda av undrande och kritiska kommuninvånare. Även i Facebook-gruppen Grannsamverkan i Salem/Rönninge uppstod en livlig diskussion kring husvagnarna.

Enligt föreskrifterna för Garnuddens naturreservat är parkering tillåten i högst 24 timmar.

Olämpligt i reservat

– Det är olämpligt att ha den här typen av bosättning i ett naturreservat. Det finns risk för nedskräpning eller läckage. Det här är ju ingen campingplats med service eller möjlighet att tömma toalett-tank, säger samhällsbyggnadschefen Anders Öttenius.

Kommuntjänstemännen åkte i veckan ut till platsen för att förklara vilka regler som gäller. Om husvagnarna nu inte flyttas frivilligt, tar kommunen hjälp av kronofogden och polisen för att avhysa migranterna från platsen. Men alla stödjer inte tjänstemännens beslut.

Gräsligt agerande

Politikern Mats Nittve (MP) tycker att kommunens agerande är diskriminerande.

– Det är gräsligt. Den politiska majoriteten i kommunen har bestämt sig för att motarbeta de här migranterna på alla sätt. Att de faktiskt har rätt att vara här är underordnat. De parkerar sina husvagnar på en parkering där alla får parkera. Om de blir avhysta från platsen, bör de åtminstone få en chans att stå någon annanstans. Det saknas en politisk vilja att hjälpa de stackarna.