Här körs premiärturen med nya Spårväg City

Spårväg City går nu förbi ända till Klarabergsgatan, via Sergels torg. Stockholmare köade i en timme för att komma med dagens premiärtur.

  • Publicerad 12:01, 3 sep 2018

Idag 3 september börjar spårvagnen mot Djurgården köra från T-Centralen (Klarabergsgatan), vilket innebär en förlängning av nuvarande linje 7.

Det var hårt tryck på premiärturen som avgick klockan 11.32 på måndagen från perrongen vid Åhléns City.

– Folk har köat i en timme, säger Hampus Kokk på Stockholms spårvägar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

StockholmDirekt var med på resan och kan rapportera att det var trångt inne på spårvägen. En av de som fick plats var Inger Thorén.

– Jag råkade på invigningen och det var ju trevligt. Premiärturen kändes som vanligt men det var lite synd om min kompis som fick vänta länge. Vi ska på Liljevalchs. Jag kommer använda Spårväg city när jag ska till Djurgården, säger hon.

På vardagar så börjar spårvagnarna gå klockan 05.36. Hela tabellen hittar du här.

Premiär. I dag började nya långa Spårväg City rulla mellan T-Centralen och Waldemarsudde. Foto: Sacharias Källdén

Inger Thorén fick plats på premiärturen. Foto: Mimmi Epstein

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21