Här körs premiärturen med nya Spårväg City

Spårväg City går nu förbi ända till Klarabergsgatan, via Sergels torg. Stockholmare köade i en timme för att komma med dagens premiärtur.

  • Publicerad 12:01, 3 sep 2018

Idag 3 september börjar spårvagnen mot Djurgården köra från T-Centralen (Klarabergsgatan), vilket innebär en förlängning av nuvarande linje 7.

Det var hårt tryck på premiärturen som avgick klockan 11.32 på måndagen från perrongen vid Åhléns City.

– Folk har köat i en timme, säger Hampus Kokk på Stockholms spårvägar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

StockholmDirekt var med på resan och kan rapportera att det var trångt inne på spårvägen. En av de som fick plats var Inger Thorén.

– Jag råkade på invigningen och det var ju trevligt. Premiärturen kändes som vanligt men det var lite synd om min kompis som fick vänta länge. Vi ska på Liljevalchs. Jag kommer använda Spårväg city när jag ska till Djurgården, säger hon.

På vardagar så börjar spårvagnarna gå klockan 05.36. Hela tabellen hittar du här.

Premiär. I dag började nya långa Spårväg City rulla mellan T-Centralen och Waldemarsudde. Foto: Sacharias Källdén

Inger Thorén fick plats på premiärturen. Foto: Mimmi Epstein

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tillträdesförbud för bengalkastare

Nyheter Stängs av i två år Den person som i det senaste derbyt mellan Hammarby och Djurgården kastade en brinnande bengal mot en sittplatsläkare får tillträdesförbud i två år, rapporterar Fotbollskanalen.se.onsdag 19/9 14:42

Då väntas besked om försenad skolutbyggnad

Nyheter Planerna för Rödabergsskolan pausade efter överklagan Nästa vecka hoppas staden på att få grönt ljus för att få upp en paviljong vid Rödabergsskolan. Det är en förutsättning för att man ska kunna sätta i gång med den försenade utbyggnaden av skolan.onsdag 19/9 14:09