Här lyfts lyxflygeln in med kran inför VIP-visning på Östermalm

Inför en vip-visning av en lyxig penthousevåning på Östermalm ikväll har mäklarfirman Lagerlings lyft in en Steinwayflygel värd 2,5 miljoner kronor. "Nu har vi underhållning under kvällen", säger mäklaren Richard Lagerling.

  • Publicerad 16:57, 14 feb 2019

Mäklarbyrån Lagerlings har tagit begreppet homestyling till en helt ny nivå. Inför en vip-visning av en nyproducerad lyxvåning på Östermalm ikväll har företaget lyft in i en Steinwayflygel – värd 2,5 miljoner kronor.

-- Vi har ett samarbete med Steinway som är världens mest legendariska tillverkare av flyglar. Tillsammans med oss har de lyft upp en självspelande flygel som kostar 2,5 miljoner kronor. Så nu har vi underhållning under kvällen, säger Richard Lagerling, fastighetsmäklare på Lagerlings.

Enligt Richard Lagerling har 250 utvalda personer som bor på Östermalm bjudits in till eventet, som de valt att kalla en ”inflyttningsfest” av exklusiva penthousevåningar som nyligen färdigställts på Linnégatan.

Den ena våningen som ska visas är på 303 kvadratmeter och har en prislapp på 60,6 miljoner kronor. Den andra är 219 kvadratmeter stor med en prislapp på 43,8 miljoner.

Tagit in specialkompetens

För att få in flygeln har en avancerad lyftkrans-manöver genomförts som inneburit en häpnadsväckande luftfärd för det dyrbara instrumentet längs Linnégatans takåsar.

-- Vi har med kran fått lyfta flygeln från Linnégatan över taket och ner på terrassen på en av de här penthousevåningarna. Det finns egentligen bara en eller två kranförare i Sverige som får lov att lyfta Steinwayflyglar för att de är så pass ömtåliga. Men allt har gått bra, säger Richard Lagerling.

Den köpare som vill behålla flygeln i bostaden får göra det, men då mot en extrakostnad på 2,5 miljoner kronor. Om inte så ska flygeln ut på tisdag igen.