Här möts fem generationer i samma släkt

Ekeröbon Aase Rosenberg har fått uppleva något ytterst ovanligt. I våras fick hon barnbarnsbarnbarn. – Det är helt otroligt, säger hon.

  • Publicerad 16:08, 28 aug 2017

Jag har sett det någon gång i Dagens Nyheter om några som var fem generationer.

När hon var 24 år födde Aase Rosenberg en dotter. Dottern fick i sin tur en son när hon var 17 år. Det gjorde Aase till ung mormor, men helt unik var hon inte visade det sig.

– Många tyckte att det var en olycka att hon blev med barn tidigt. Jag såg det som en stor lycka och tog hand om mitt barnbarn så att hon kunde sköta skolan. Vi undersökte om jag var den yngsta mormodern eller farmodern, men hittade någon som var 36 år då, säger Aase Rosenberg.

Sedan dess har släkten vuxit rejält och i april blev Aases barnbarnsbarn Daniel pappa till en pojke som heter Wilton.

– Vi väntade på honom och det kändes underbart. Vi har träffats hemma hos mitt barnbarn och min dotter ville ha ett kort med fem generationer, säger hon.  

Aase Rosenberg känner ingen som har barnbarnsbarnbarn, men hon har läst om andra släkter där fem generationer har mötts.

– Jag har sett det någon gång i Dagens Nyheter om några som var fem generationer. Min dotter hade också sett det, säger hon.

Aase Rosenberg är i dag 87 år och känner sig pigg, men några tankar på att få uppleva en sjätte generation har hon inte haft.

– Så länge jag mår bra och hänger med i vad livet erbjuder, så länge är det underbart. Det är inget som jag spekulerar i, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter