Josefin Berntsson, Liam Hegeblad, Felix Lindstrand och Vivinette Kulig är Senua från Hellblade, Fjord från critical role (i två varianter) och Aubrey Little från the Adventure zone. De är här för att tävla i SM i cosplay, träffa Matthew Mercer och arrangera meetups. Foto: Anna Wettergård

Här möts Pokémons, superhjältar och tv-spelskaraktärer

Årets upplaga av Comic con - den nionde i ordningen - är avslutad. Ungefär 30 000 besökare har cosplayat, mött idoler och insupit den magiska stämningen under Kistamässans tak. – Vi är trötta men jättenöjda. Vi kommer definitivt komma tillbaka nästa år; det vill både vi och våra besökare. Det här har blivit en institution nu, säger Christian Kullman, projektchef.

  • Publicerad 16:38, 16 sep 2019

Foto: Anna Wettergård

Stella, Thea, Felix och Lovisa

är precis på väg in på Kistamässan och de är taggade

Foto: Anna Wettergård

Ann-Sofie och Mathias Rexefjord

är kapten Haddock och Tintin. Cosplayandet började med Mathias skägg, som de insåg skulle passa perfekt för kapten Haddock, och sedan följde resten ganska naturligt. De är här för att samla in pengar till barncancerfonden, gå på Q&A med Tom Felton och köpa coola "merch".

Foto: Anna Wettergård

Elias

har klätt ut sig till Batman.

Foto: Anna Wettergård

Joline Johansson

har skapat en egen original character som inte har något namn. Hon är mest här för att kunna klä ut sig, och har med sig olika outfits för alla dagar.

Foto: Anna Wettergård

Evelina Ingvardsson

är Ciel från Phantomhive.

Foto: Anna Wettergård

Signe

har hittat på en egen karaktär vid namn Luna. Det är första gången hon besöker Comic con och hon är här eftersom hon är väldigt inspirerad av cosplay. "Det är ett sätt att fly iväg i tankarna", säger hon.

Foto: Anna Wettergård

Johannes

är karaktären Mewtwo från Pokémon.

Foto: Anna Wettergård

Elsa och Nayara

är Askungen och Elsa från filmen Frost.

Stockholm Direkt