Nyöppnat. Libanesiskt gäller numera i den franska bistrons gamla lokal på Scheelegatan. Foto: Johann Bernövall

Här öppnar Bajenikonens pappa ny krog

Drinkar och libanesiska smårätter står i fokus när fotbollsspelaren Stefan Batans pappa Sait Batan öppnar nytt på Kungsholmen.

  • Publicerad 20:30, 3 maj 2018

Almaza på Scheelegatan 3 har funnits i några veckor, och krögaren Sait Batan, pappa till tidigare Bajenspelaren Stefan Batan (numera i Assyriska FF), stortrivs i den gamla bistrolokalen som ligger vägg i vägg med klassiska tapashaket Mamas & tapas.

– Det har alltid varit min dröm att öppna ett sådant här ställe. Jag har jobbat i 20 år med italienska restauranger, men har delvis mina rötter i Libanon. Jag tycker mycket om små goda libanesiska smårätter, säger han.

Stefan Batan under en match 2015. Foto: Mostphotos

Sedan han tog över restaurangen har en hel del renoveringar gjorts.

– Det har sin charm den här lokalen, med den orientaliska strukturen. Nu har vi målat och fixat till.

De tidigare krogar veteranen Sait Batan drivit har funnits på Östermalm och i City, så detta blir premiär på Kungsholmen.

– Jag tycker det är fint här, absolut! Tidigare har man bara åkt förbi, men när jag fick kika in första gången kändes det perfekt, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kravet: Gummit i lekparkerna måste bort

Nyheter V: "Farliga för både barns hälsa och miljön" Fallskydd som är gjorda i platsgjuten gummi i stans lekparker är farliga för miljön såväl som barnen och måste tas därför tas bort. Det kräver nu Vänsterpartiet på Södermalm.måndag 22/10 17:56

Campus Manilla utreds efter larm om våld

Nyheter Rektorn på prinsessan Estelles skola svarar på kritiken Skolinspektionen utreder prinsessan Estelles skola på Djurgården efter larm om kränkningar och våld. Skolans rektor säger att hon välkomnar utredningen.måndag 22/10 16:45