FÖRSENAD. Örjan Johansson ville öppna krubb sista januari, men sen leverans av inredning gör att han får vänta en vecka till. Foto: Jonny Andersson

Här öppnar burgarhak i Ursvik

I Ursvik kryllar det inte direkt av butiker och kvarterskrogar. Men nu får området ett burgarhak när Krubb slår upp portarna om någon vecka. Efterlängtat, menar boende som vi råkar på ute på gatan.

  • Publicerad 17:13, 3 feb 2020

Sedan i maj 2017 har Krubb öppnats på fem ställen runt om i Stockholm, bland annat i Hornstull och på Kungsholmen.

Restaurangen i Ursvik blir den sjätte.

– Vi vill inte se oss som en kedja. Varje restaurang ska vara lite unik. Som exempel inredningen men även menyn ska kunna skilja sig, säger Örjan Johansson, etableringsansvarig.

Burgare är grundidén, men han tänker alltså inte begränsa utbudet och på Marieborgsgatan i Ursvik ska gästerna erbjudas tacos och smårätter från början.

– Det känns jättetrevligt att vi snart är igång. Vi kan ingenting om Ursvik men ska förhoppningsvis lära oss och vara lyhörda för kundernas önskemål, säger han.

Glada. Jan och Anita Olsson Haij tycker att det behövs mer liv och rörelse i Ursvik. Foto: Jonny Andersson

Välkomnar. Agneta Ryefalk, 47, som bor i Ursvik tycker att en restaurang är välkommen. Men hon saknar en livsmedelsbutik i området. Foto: Jonny Andersson

Vill ha liv och rörelse

Två som tycker det känns roligt med ett nytt matställe är Jan och Anita Olsson Haij, som bor i området.

– Vi gillade den tidigare restaurangen och tycker att det behövs lite liv och rörelse här i Ursvik, säger Jan Olsson.

De tror att en restaurang har större chans än en matbutik att överleva i området.

– Man måste vara realist. En närbutik eller liknande skulle ha svårt att gå runt. Det känns trevligt med en ny restaurang, säger Jan.

Att det borde finnas en matbutik, tycker däremot Agneta Ryefalk, som också bor i krokarna.

– Vad vi saknar är en riktig livsmedelsaffär, eller gång- och cykeltunnel så att vi enklare kan ta oss till affärerna nere i Madendalen, säger hon.

Men hon tycker också att den nya restaurangen är välkommen.

– En restaurang är bra. Vi åt några gånger på Matteo (restaurangen som tidigare låg i lokalen, reds anm.) och blev konfunderade när skylten om semesterstängt dök upp och de inte öppnade igen, säger Agneta Ryefalk.

Tanken var enligt Örjan Johanson att öppna den 31 januari, men det strandade på att hantverkarna behövde mer tid än väntat och att inredningen blev försenad.

– Inte mycket att göra åt. Men jag är lite otålig nu och vill komma igång, säger han.

Startar med lunchöppet

Till öppnandet tar han med sig personal från Krubbs andra restauranger, han ska dock söka permanent personal. Det blir sittplatser för omkring 50 personer, fler när det blir läge för uteservering.

– De flesta som öppnar restauranger säger att de gör bästa maten. Vi låter kunden avgöra, det gäller att göra ett bra jobb, säger Örjan Johansson.

Blir uteservering

Öppning sker så snart inredningen är på plats.

Det blir lunch- och kvällsöppet sju dagar i veckan, till en början för att se om lunchen går runt ekonomiskt.

När uteserveringssäsongen drar i gång är tanken att Ursviksborna ska kunna sitta utomhus och äta.

På menyn kommer det finnas hamburgare, tacos och smårätter.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Då avgörs ödet för Sundbybergs multihall

Nyheter Möte. Hallens framtid ska upp för beslut Lösningen på behovet av idrottsytor i Sundbyberg har varit den tilltänkta multihallen i tre plan på Sundbybergs idrottsplats. Snart avgörs anläggningens öde när politiker, tjänstemän och företrädare...fredag 28/2 15:49

Då öppnar Storskogens p-garage

Nyheter Hyreshöjning efter renovering En del stök återstår men om två månader ska parkeringshysterin kring Bergdalen mildras. Innan dess ska övre parkeringsplanet på Storskogens garage renoveras.fredag 28/2 11:28

RAW comedy club tillbaka i Sundbyberg

Nyheter Mårten Andersson: Sundbyberg känns ännu mer på gång RAW comedy club finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Tredje klubben finns snart i Sundbyberg när de gör comeback.torsdag 27/2 15:40
Stockholm Direkt