Här öppnar Danderyds nya deli

Redan i dag går det att smita in i den nya delin i Enebyängen. Inom kort öppnar Grand Marché på riktigt, bland annat för luncher.

  • Publicerad 11:58, 15 aug 2019

Bageri, lunchställe, fik och napoletansk pizza. Och så deli förstås. När man ber grundaren av Grand Marché, Patrik Gadelius, att berätta vad lokalerna i Enebyängen kommer att innehålla blir det inget kort svar.

– Här kommer vi ha mat som är halvfärdig. Det ska vara lätt att handla här, så bredvid köttet står såsen och kanske lite förblancherad sparris och grillade grönsaker. Vi har veganska styckdetaljer och vid entrén ska vi ha ved och blommor, säger Patrik Gadelius.

Han visar runt i lokalerna som bland annat innehåller en ”snabbkassa”, där man kan hämta sitt bröd eller en kaffe och köra ”självscanning”.

Patrik Gadelius har redan startat flera restauranger och ett bageri, bland annat på Lidingö. Men att komma till Danderyd har varit något extra.

– Alla som kommit in här har varit så otroligt trevliga. Det är något makalöst hur trevliga Danderydsborna är, säger Patrik Gadelius.

Invigningen av butiken blir den 13-15 september, men redan nästa vecka börjar man servera luncher.

Studenter i Täby först ut att sortera av matavfall

Nyheter "Felsortering är den största utmaningen" Studentbostäderna "Freja” vid Gärdesvägen i Täby blir först ut av Stockholms studentbostäder att börja med matavfallsinsamling.onsdag 29/1 17:26

SL:s bruk av kroppskameror anmäls

Nyheter Kontrollanter kan ha brutit mot GDPR En man har anmält bruket av kroppskameror i SL-trafiken till Datainspektionen. Enligt anmälan har kameror använts för att hota passagerare.onsdag 29/1 11:30
Stockholm Direkt