Mer skridskoåkning. Snart får Botkyrkaborna en ny utomhusbana att åka skridskor på!

Här öppnar en ny skridskobana i Botkyrka

I år är öppnar konstisbana en på Brunna IP! Saknar du skridskor eller åkkunskaper? Det spelar ingen roll – både utrustning och skridskoskola kommer finnas på plats vid banan.

  • Publicerad 10:31, 29 nov 2018

I början av 2017 invigdes skridskobanan i Alby folkhälsopark. Och nu får också Hallunda-Norsborg sin egen konstisbana för att utöva en av vinterns roligaste sporter.

– Det känns fantastiskt roligt att vi kan öppna den innan jul, säger Tobias Celik på kultur- och fritidsförvaltningens enhet Idrott och anläggning.

Gratis skridskoskola

Konstisbanan läggs på basketplanen på Brunna IP och kommer att vara åkklar och öppna om två veckor så länge kylan håller i sig.

Och den som saknar skridskor och hjälm eller inte känner sig ute på hal is när det gäller skridskokunskaperna behöver inte vara ledsen. Djurgårdens IF har skänkt utrustning som alla får låna helt gratis och föreningen Korpen ordnar skridskoskola.

Lördag 15 december firas den nya isen med en invigningsfest. Det blir mat, musik och bra stämning, lovar Tobias Celik.

– Vi bjuder på korv, kaffe, bullar och varm choklad och vi kommer ha instruktörer på plats som visar basic movements och ger tips om vad man ska tänka på ute på isen, säger han.

Har fått ansiktslyft

Satsningen på konstisbanan är en del i ett ansiktslyft för Brunna IP. Till exempel har kommunen byggt ett nytt utegym med tak, tennisbanor och basketplanen som nu förvandlas till skridskorink.

– Vi vill göra Brunna till en attraktiv plats för allmänheten och som är öppen även då föreningarna inte har träningstider, säger Tobias Celik.

Invigning med kaffe och korv

Lördag 15 december klockan 12:45 invigs konstisbanan på Brunna IP. Invigningen ordnas av kommunen, Stockholmsidrotten, föreningen Korpen och andra lokala föreningar.

Det bjuds på korv, kaffe, bullar och choklad och musik. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Robert Aslan (S) är på plats.

Skridskoinstruktörer från Korpen finns på plats och utrustning finns att låna. Efter invigningen kommer utrustningen finnas till låns på helger och skollov. Korpen håller skridskoskola, men exakta tider är inte bestämt ännu.