Här öppnar gym för äldre på Kungsholmen

En chans till träning – och gemenskap. Nu har ett gym för seniorer öppnat på Kungsholmen.

  • Publicerad 15:26, 17 dec 2018

Funktionell träning utan "krångliga maskiner – bara för seniorer. Det är konceptet bakom träningskedjan Activage, som nu öppnat sitt tredje gym i stan, på Scheelegatan. Här kan medlemmarna träna själva, i grupp under ledning av instruktörer eller boka den hett eftertraktade vattenmassagesängen, berättar loungevärdinnan Gun Hemström. Enligt henne behövs det gym riktade till seniorer.

– Det är ett lugnare tempo, och annorlunda musik. Jag gick på andra gym tidigare men slarvade då jag inte tyckte de var så bra. Men här stortrivs jag. Vi äldre är ju mest rädda för att försämra våra krämpor men här kan man få hjälp så man inte gör fel, säger hon.

Tar emot förslag

Men gymmet är mer än bara träning enligt henne. Den sociala biten är också en viktig del, berättar Gun. Därför finns det bland annat en loungedel med soffa som inbjuder till att slå sig ner och gratis kaffe.

– Här ska man kunna vara hela dagarna om man vill. På de andra gymmen har vi bokcirklar, föreläsningar eller stickning och virkning. Jag har även kört after gym med Gun, med livemusik. Det här centret är ju nyöppnat, men man kan komma med förslag på vad man vill ha, säger Gun.