Här öppnar historiskt klättercenter

I Mätarehuset från 1893 vid Gasverket mättes gasen innan den pumpades vidare ut till gasklockarna och staden. Nu pumpas hela insidan ut för att ge plats åt mer än 1 500 kvadratmeter klätteryta.

  • Publicerad 11:29, 21 mar 2018

Det är Klätterverket som öppnar upp en till verksamhet i Norra Djurgårdsstaden. I förra veckan blev bygglovet klart och just nu pågår rivningsfasen invändigt.

Snart är det dags att börja designa klätterväggarna.

– Den här lokalen kommer att vara mycket större än den i Sickla. Vi vill att alla ska kunna komma hit, både proffsklättrare och barnfamiljer som aldrig har testat, säger Martin Leidebrant, verksamhetschef på Klätterverket.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trots att rivningen pågår för fullt är man noga med att bevara känslan i det som en gång var en del av gasverket.

Några gamla maskiner kommer att stå kvar och besökarna kommer kunna följa gasens väg genom huset.

– Byggnadens historia är viktig för oss. Det här blir en toppmodern klätteranläggning med en historisk känsla, vi är supertaggade!

Än så länge finns inget datum för när den klättersugne kan sätta händerna i den nya lokalen, men om allt går som det ska kan öppningen ske till hösten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I det gamla Mätareverket pågår nu rivningen av den gamla interiören. Här ska över 1500 kvadratmeter klätteryta få plats. Foto: Klätterverket

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm City öppnar i slutet av veckan

Nyheter Det värsta rulltrappshaveriet snart över 33 rulltrappor av de inspekterade rulltrapporna på Stockholm City är utan anmärkningar och i slutet av veckan kan stationen öppna igen efter att ha varit stängd en dryg vecka.måndag 23/7 9:19

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30