Här hamnar Stockholms nya Ikea. Foto: Mood

Här öppnar Ikea ny butik i Stockholm

Det blev inget IKEA i Slakthusområdet. Det förslaget föll. Istället blir det en mitt i city. Som öppnar redan efter sommaren.

  • Publicerad 09:23, 10 maj 2017

Det handlar om en så kallad pop up-butik i MOOD-gallerian på Regeringsgatan, tänkt att öppna efter sommaren och sedan köra på till och med februari 2018.

På de 355 kvadratmeterna blir det bara kök, kök och åter kök. Det temporära Ikea i city är tänkt att fungera som en visningsbutik: inga prylar kan tas med hem direkt, utan kunden kan bestämma sig, betala och beställa hemleverans av sina nya kökssaker.

– Det här är ett roligt första steg att komma närmare stockholmarna i city, Sedan får vi se vad som händer härnäst, säger Anna Pilkrona Godden, pressansvarig på Ikea.

Finns det chans att ni blir permanenta i MOOD?

– Det är en tillfällig butik och vi vill testa att möta folk i stan under en period. Det blir spännande och det är fantastiskt att det finns ett så stort intresse för Ikea och våra kök. Givetvis kommer vi att utvärdera resultatet. Fast det finns inga konkreta planer.

Det blev inget Ikea i Slakthusområdet. Kikar ni på något nytt ställe närmare stan?

– Det finns inga konkreta planer på det. Det är ett pågående arbete och vi tittar vidare på den saken. Vi vill komma närmare stockholmarna, helt klart, och en del i det är en fysisk butik. Men det handlar även om att göra snabbare leveranser. Nu i september öppnar vi ett nytt lager i Arlandastad som ska korta leveranstiderna för e-handelns.

På de 355 kvadratmeterna blir det bara kök, kök och åter kök. Foto: Ikea

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.