Om ett par veckor öppnar Alwadi livs en till butik i korsningen Frihetsvägen/Vasavägen, som de ska dela med Kvartersjouren. Bilden till höger visar butiken på Engelbrektsvägen. Foto: Louise Bornhall

Här öppnar Jakans nya internationella matbutik

Intresset för internationell mat är stort i Järfälla. Alwadi livs som har stort fokus på utländska matvaror öppnar snart en till butik för att de växt ur sin lokal. Samtidigt växer matutbudet runt Frihetsvägen.

  • Publicerad 11:52, 27 feb 2018

Under hösten 2016 stängde Sim matmarknad, som under 15 år legat på Frihetsvägen i Jakobsberg. Butiken hade stort fokus på internationell mat, och tvingades stänga på grund av att utrymmet framför butiken skulle bli parkeringsplats för de nya bostäder som byggs där.

Men intresset för internationell mat försvann inte från området i och med Sim matmarknads stängning. I närliggande Hammaren, på Engelbrektsvägen öppnade under samma år Alwadi livs. Även de har fokus på mycket internationell mat, till exempel finns varor från Iran, Turkiet, Polen med flera länder. Ägarna har märkt av ett ökat kundantal sedan Sim matmarknad stängde.

– Många känner till området sedan innan när Sim Matmarknad låg i närheten. Det kommer inte bara kunder från Jakobsberg, utan också Kallhäll och Barkarby. Det finns inte så många affärer med utländsk mat här, säger Ali Mohammed, som är delägare i Alwadi livs.

Populär matmarknad i Jakobsberg tvingas stänga

Öppnar nytt

Det finns en så pass stor efterfrågan på varorna att de vuxit ur butiken. Om ett par veckor öppnar de därför en till butik med namnet Alwadi livs 2, i korsningen Frihetsvägen/Vasavägen. Butiken kommer att dela lokal med Kvartersjouren, som legat där sedan innan.

– Där kommer vi att sälja frukt, grönt och kött, även halalkött. Kött har vi inte plats för i den butik vi har i dag, säger Ali Mohammed.

I december öppnade också närlivset Elias livs på Vasavägen, i närheten av kommande Alwadi livs 2. De säljer en del internationell mat, men beskriver sig som en "klassisk närlivs", och ser inte den närliggande butiken som en konkurrent.

– De kommer till exempel att sälja kött, något vi inte gör, så vi ser dem inte som en konkurrent, säger ägaren Ibrahim Elias.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

Söderhöjdens nya musikhopp: "Vill vara en röst för tjejer från orten"

Nyheter 20-åriga Arineh Karimi satsar allt på musiken Sedan fem års ålder har Arineh Karimi från Söderhöjden sjungit. Nu spelar hon in låtar i Nox studios i hemkvarteren och satsar på musiken på heltid.tisdag 19/6 16:48