Martin Martinov flyttar snart in i en fast butik efter 17 år på Karlaplan. Foto: Johann Bernövall

Här öppnar Karlaplans torghandlare ny butik

Martin Martinov har sålt frukt och grönt på Karlaplan i 17 år. Nu bygger han en butik.

  • Publicerad 11:25, 30 maj 2018

2012 och 2015 blev han utsedd till årets torghandlare. Nu har veteranen Martin Martinov tröttnat på att köra sina varor fram och tillbaka varje dag. Dessutom måste han dagligen bygga och montera ned ett tält. Men snart är det slut på det. Bygget vid Karlaplan, på Gösta Bohmans plats, som läsare har hört av sig och undrat över, är nämligen hans framtida butik.

– Jag öppnar en butik med frukt, grönt och blommor. Inget annat, säger Martin Martinov.

Bygglovet fick han i december 2017, men bygget har dessvärre dragit ut på tiden. Han hade hoppats vara igång redan i april, men nu närmar det sig.

– Något exakt datum kan jag inte säga än, det saknas fortfarande fönster och dörrar. Men förhoppningsvis inom några veckor, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Lovet för bygget är tillfälligt och gäller i två år, men Martin Martinov säger att han kommer ansöka om att få det förlängt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

De springer runt Mariatorget – i ett dygn

Nyheter Galna satsningen på Södermalm för välgörenhet Under 24 timmar kommer ett gäng stockholmare springa runt Mariatorget. För Musikhjälpen såklart.måndag 19/11 16:40

Här har julen redan kommit till Stockholm

Nyheter Julen är här. Kommersen på Gärdet är i full gång.måndag 19/11 14:08