Muhittin Tayli, vd för Matvärlden, som nu öppnar sin tredje butik och Daniel Forss, affärsområdeschef för City Gross på Bergendahls, tror bägge att Matvärldens koncept kommer att funka bra i Vällingby. Foto: Pressbild/Mikael Andersson

Här öppnar Matvärlden ny butik i Västerort

City gross i Vällingby slår igen efter sommaren. I stället öppnar Matvärlden i lokalen. Det blir företagets tredje butik hittills – men det är bara början, enligt vd Muhittin Tayli.

  • Publicerad 15:27, 6 maj 2019

Matvärlden har idag två livsmedelsbutiker, en i Tensta och en i Veddesta i Järfälla. Förutom varor som man hittar i andra livsmedelsbutiker finns här, som namnet gör gällande, ett stort utbud av mat från världens alla hörn.

I Veddestabutiken, som fick branchtidningen Fri köpenskaps pris, Årets butik, 2017, är butikshyllorna organiserade efter länder och världsdelar. I höst öppnar företaget sin tredje butik, den här gången i Vällingby centrum. Och kunderna kommer att känna igen sig, enligt Muhittin Tayli, vd för Matvärlden.

– Vi tror att vårt sortiment passar i Vällingby. Det kommer att bli ungefär som i Veddesta men i mindre format. Det passar alla matintresserade, säger Muhittin Tayli.

Trots att lokalen är mindre kommer man att ha en fisk- och köttdisk, deli, eget bageri och en "bazaar" med nötter, torkad frukt, baklava och annat.

– Vi står för något annorlunda än traditionella matbutiker, vi vill vara en game changer, lyssnar på vad våra kunder vill ha och hittar våra egna vägar, säger Muhittin Tayli.

Stänger efter sommaren

City gross-butiken som idag ligger i lokalen stänger 1 september. Men ägaren Bergendahls kommer att fortsätta ha ett finger med i spelet genom Matvärlden.

– Matvärlden är ju en kund hos oss så försäljningsvolymen blir kvar i bolaget. Vi tror att detta blir väldigt bra, säger Daniel Forss, affärsområdeschef för City gross på Bergendahls.

Enligt honom har inte City gross i Vällingby gått så bra som företaget hoppats.

– Den öppnade som "City gross mat" och skulle vara lite åt saluhallhållet men vi fick inte till konceptet tillräckligt bra. Samtidigt finns inte ytan för att driva en vanlig City gross-butik optimalt, säger Daniel Forss.

De anställda på City gross kommer att erbjudas fortsatt anställning på Matvärlden och Daniel Forss tror att det blir en positiv förändring även för dem.

– Om butiken växer och mår bra så är det även bra för personalen, säger han.

Exakt vilket datum den nya Matvärlden öppnar är inte skrivet i sten.

– Vi stänger några veckor för att göra i ordning allt. Preliminärt öppningsdatum är 24 september, men det beror lite på. Tanken är att vi ska öppna då i alla fall, säger Muhittin Tayli.

Det här är er tredje butik, har ni planer på att växa mer?

– Ja, vi kommer att försöka utöka. Men vi tar en sak i taget, jag kan inte säga något mer om det nu, säger Muhittin Tayli.

Stockholm Direkt