Mottagning. Barn och ungdomar kommer kunna gå till mottagningen i Vällingby centrum istället för att vända sig till Brommas barn- och ungdomsmottagning. Genrebild. Foto: Mostphotos

Här öppnar mottagning för unga i Vällingby

En ny barn- och ungdomsmottagning ska öppna i Vällingby centrum. Förhoppningen är att mottagningen ska slå upp portarna nu i höst.

  • Publicerad 16:30, 2 apr 2020

Detta kommer att förbättra tillgängligheten till vård.

På onsdagen klubbade Region Stockholm igenom att en ny barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, BUMM, ska kunna öppna i Vällingby centrum. Något som Mitti.se var först att berätta.

I Stockholm finns idag 33 stycken barn- och ungdomsmedicinska mottagningar, dock ingen i Hässelby- Vällingby. Boende här har tidigare varit hänvisade till BUMM i Bromma.

Bakom ansökan står företaget Moment Psykologi som driver två andra vårdkliniker, och erbjuder barn och ungdomar nätbaserad psykiatrisk rådgivning och behandling, i enlighet med första linjen-insatser för psykisk hälsa (se faktaruta).

Vill öppna i höst

Förutom att bedriva stöd vid psykisk ohälsa hos barn och unga bedöms mottagningen också ha kompetens att utreda och behandla barn för ADHD. Barn och ungdomar med kroniska sjukdomar, som till exempel allergi, astma eller eksem eller bara ont magen kan även få hjälp med behandling på BUMM.

– Planen är att komma igång i september i nyrenoverade lokaler och kunna erbjuda Vällingby- och Hässelbyborna att få en närmare verksamhet. Förhoppningsvis kommer inte coronaviruset försena öppnandet, säger Annette Enström, VD på Moment Psykologi.

Tobias Nässén (M), vård- och valfrihetsregionråd var nöjd över att ansökan godkändes.

– Detta kommer att förbättra tillgängligheten till vård och stöd för många barn och ungdomar i hela Västerort och det blir ett bra tillskott till vården i Vällingby, säger han.
 

Nya BUMM i Vällingby centrum

Den 1 april klubbades beslutet av Region Stockholm att en ny BUMM ska öppna i Vällingby centrum. Planen är att den sla öppna i höst.

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar, BUMM, är specialiserade mottagningar för barn och ungdomar upp till 17 år.

De kommer att bedriva vård i enlighet med första linjen, vilket innebär att de tar emot barn och unga som visar tidiga tecken på att må psykisk dåligt.

Adressen är Vällingbyplan 7.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt