Här öppnar ny discgolf-bana i Stockholm

2012 föreslog Magnus Lindgren och Miljöpartiet en discgolfbana på Östermalm. Nu, sju år senare, är den äntligen på plats. Vi var med när han testade den nya parken vid Kaknästornet.

  • Publicerad 11:17, 31 maj 2019

– Jag har fått besked om att det ska röjas nästa vecka, så förhoppningsvis kan banan användas redan nästa helg.

Magnus Lindgren, miljöpartist i Östermalms stadsdelsnämnd och discgolf-fantast, befinner sig på den stora grönytan nedanför Kaknästornet, intill parkeringen. Här finns den första av de nio utkastplatserna och lika många korgar ("hål") som anlagts för det som troligtvis kommer få namnet Kaknäs discgolfpark.

Det har varit en lång kamp att få banan på plats. Redan 2012 författade han en skrivelse om anläggande av discgolfbana någonstans på Östermalm.

– Det är en kul sport som man lär sig snabbt och som fungerar för hela familjen. En positiv sak är också att det inte krävs stora ingrepp på naturen, säger han och betonar att han är långtifrån något proffs.

– Jag är verkligen amatör men spelar kanske tio gånger per år.

Troligtvis blir det mer discgolf i framtiden nu när det finns en bana hyggligt nära hemmet på Gärdet. Att det tagit så lång tid att genomföra beslutet, trots att både stadsdelsförvaltningen och idrottsförvaltningen tidigt var positiva. kan han inte riktigt svar på. Men det var stor glädje när han fick veta att projektet fått grönt ljus.

– Jag fick veta det i samband med att jag fyllde 50 år i februari. Det var ett väldigt kul besked att få.

Även om han inte framhäver sig själv som discgolfspelare har Magnus Lindgren viss koll. Det märks inte minst då han plockar fram fem olika discar, eller frisbees, ur en påse ("ett proffs hade haft en riktig discgolf-väska").

– Discarna har olika egenskaper. Dels har du en driver för längre kast, sedan en midrange för mellanlånga och en putter för de kortare kasten. Men det duger bra att börja med en putter, de är lite lättare än de andra, förklarar han.