Helena Åman lämnar Skånegatan och öppnar ett nytt Snotty i Hornstull. Foto: ARKIVBILD

Här öppnar nya STORA Snotty

Snotty-ägarna lämnar Skånegatan och öppnar istället ett nytt, större, Snottykoncept i Hornstull.

  • Publicerad 13:00, 4 jan 2018

Som vi tidigare har berättat har Snottyägarna Helena Åman och Sten Tjäder bestämt sig för att sälja sin bar och lämna Skånegatan efter tolv år.

Klart är att sport- och hårdrocksbaren Copperfields tar över Snotty.

Nu kan StockholmDirekt även avslöja att Snotty tar över restaurangen Cantina Reals lokaler på Lindvallsgatan i Hornstull.

– Snotty på Skånegatan går inte i graven utan kör vidare som vanligt, fast med nya ägare. Vi öppnar en ”StorSnotty” vilket gör att det blir två Snotty på Söder, säger delägaren Helena Åman.

”Snotty social club”

Enligt delägaren Sten Tjäder är alla papper påskrivna och rent affärsmässigt är allt i hamn. Kvar återstår dock en minst sagt viktig detalj.

– Ja, det är alkoholtillståndet vi väntar på innan allt är klart, säger Sten Tjäder.

Lokalen är i två plan och uppemot 250 kvadrat, cirka fem gånger större än Snotty på Skånegatan. Planen är att behålla restaurangdelen, den latinamerikanska matinriktningen och kockarna och istället satsa på att utveckla bar- och musikdelen.

– Vi ser det som ett aktivitetshus med flera olika ben. Eventuellt döper vi stället till Snotty social club. Tanken är att utveckla källarvåning i etapper och ta med oss känslan av musikbar. Det finns stora möjligheter, bland annat med den stora uteserveringen, säger Sten Tjäder.

– Det känns fantasiskt att flytta till Hornstull. Området känns mer levande än Skånegatan och kan utvecklas mycket, säger Helena Åman.