Öppnar snart. Det har varit lite förseningar med bygget av restaurangen, men ägarna hoppas att den ska kunna öppna i slutet av mars. Foto: Louise Bornhall

Här öppnar poppis burgarhak i Söderdalen

Under våren slår hamburgerkedjan "Bun meat bun" upp portarna i Söderdalen. Sedan går bygget av området in i nästa fas, då lär det dröja innan nya verksamheter kan öppna där.

  • Publicerad 10:53, 16 mar 2020

Vi bor själva i förorter och tycker att det behövs bra mat där.

Sedan tidigare huserar bland annat en pizzeria i Söderdalen, och snart får den sällskap av ytterligare ett ställe för hungriga besökare.

I slutet av mars är planen – om allt går som tänkt med bygget – att hamburgerkedjan "Bun meat bun" ska öppna i en lokal på Järfällavägen. 2014 startade de sin första restaurang i Farsta strand.

"Behövs i förorter"

Stefan Falk är delägare i företaget och en av grundarna till kedjan.

– Jag skulle inte beskriva det som snabbmat, vi tillagar maten på beställning. Framför allt hoppas vi kunna bidra med god mat, och att vi blir ett positivt inslag i området, säger han.

Att restaurangen öppnar just i Söderdalen beror på att JM, som bygger området, lockade dit ägarna.

– Vi tycker att det är kul att finnas i bostadsområden i förorter. Vi bor själva i förorter och tycker att det behövs bra mat där, säger Stefan Falk.

De är pionjärerna i Jakans nya kvarter

Dröjer med fler nyöppningar

Det planeras inte för fler nya restauranger eller butiker i Söderdalen det närmaste. Det beror på att nästkommande kvarter som ska byggas ligger vid järnvägen och inte Järfällavägen, där kommersiella lokaler planeras.

– Nu bygger vi kvarter fem och sex, och det är först i de sista kvarteren som vi bygger, 14 och 15, som kommer ligga utmed Järfällavägen som kommer innefatta butiker och lokaler, säger Tommy Hedström, en av projektledarna för Söderdalen på JM.

Bygget av den planerade parken mellan kvarteren i Söderdalen kommer att dra igång successivt, och väntas öppna för häng i det gröna under våren 2022.

Det här är Söderdalen

✓ Söderdalen växer fram mellan Järfällavägen och järnvägsspåren nedanför Söderhöjden i Jakobsberg.

✓ Området ska när det är färdigutbyggt bestå av runt 1250 bostäder, i femton kvarter.

✓ Det planeras också för en förskola och en park. JM är byggherre.

Visa merVisa mindre