Roy Fares och Mattias Ljungberg öppnar konditoriet Mr Cake på Rådmansgatan 12. Foto: Mimmi Epstein

Här öppnar prisade kändisbagarna konditori ihop

Kända från tv och prisbelönta. På fredag öppnar Roy Fares och Mattias Ljungberg ett nytt konditori. Och de lovar redan "en kioskvältare" till semmelsäsongen.

  • Publicerad 19:30, 5 sep 2017

Roy Fares arbetade mellan 2005 och 2008 på populära Tössebageriet som drivs av Mattias Ljungberg. Det var där de lärde känna varandra.

– Då var jag hans chef. Nu är det tvärtom, säger Mattias Ljungberg och skrattar.

På fredag öppnar de "MR Cake" tillsammans på Rådmansgatan 12. Båda har medverkat i flera tv-produktioner samt utsetts till "Årets konditor", Mattias 2006 och Roy 2010.

– Vi har gjort samma resa och har länge velat göra något tillsammans, säger Roy Fares.

Succé för enhandssemlan

Han berättar att nya konditoriet kommer att bli ett ställe där "amerikanska bakverk möter svensk fika".

– Vi kommer bland annat att ha donuts, flera croissanter, cheesecake och hallongrottor. Vi kommer att baka det som är gott – vi ska inte uppfinna hjulet igen, säger Roy Fares.

Men en del överraskningar är att vänta. Mattias Ljungberg som ligger bakom "semmelwrapen" som lanserades 2015 och drog i gång en rad nya försök att hotta upp den klassiska fastlagsbullen. Till semmelsäsongen lovar han "en ny kioskvältare".

Hans bidrag till årets semmelkrig: Blodapelsin och blomgrädde

– Jag kan inte avslöja mer än att Roy kom på den och jag tänkte "fan att jag inte kommit på det". Då har jag ändå skrivit en bok om semlor, säger Mattias Ljungberg.

På lunchen kommer det bland annat att serveras sallader och "acai bowls".

Nytt stenugnsbageri öppnar vid Östra station

– Det blir också pancakes, våfflor och steak sandwich, säger Mattias Ljungberg som tror på det geografiska läget.

– Det finns inte så mycket här. Vi ville inte ha jättedyra lokaler mitt i City. Och så hoppas vi att våra namn kommer att dra lite folk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17