Här öppnar station Stockholm City igen

Tidigt fredag morgon öppnade pendeltågsstationen Stockholm City efter att ha varit avstängd i nästan två veckor.

  • Publicerad 10:50, 27 jul 2018

Trafikförvaltningen har inspekterat och säkrat samtliga 50 rulltrappor på stationen. Detta efter att en incident där en rulltrappa skenat åt fel håll innebar att stationen varit stängd för säkerhetsskäl. Nu har man gett grönt ljus och klockan 04.10 på fredagsmorgonen togs stationen åter i bruk.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Ett mindre antal rulltrappor står fortfarande still i fast läge men är tillåtna att gå i.

–  Vi är medvetna om att det kan vara obekvämt att gå i de rulltrappor som är avstängda, men vi har bedömt att det är ett bättre alternativ än att hålla stationen fortsatt stängd. Resenärer som har andra resalternativ bör överväga dessa.Vår bedömning är dock att med Stockholm City öppnad finns ytterligare ett alternativ tillgängligt, vilket innebär att resenärernas vardag underlättas, säger Fredrik Cavalli-Björkman, tillförordnad chef på trafikförvaltningen i ett pressmeddelande.

De rulltrappor som fortfarande är avstängda lagas för fullt av leverantören Otis, men någon tidsplan för när de är redo att åter tas i bruk finns i dagsläget inte.

Återöppning. Imorgon fredag kan pendlarna åter använda station Stockholm City. Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.