Idag kom den – Sveriges första cykeltvättmaskin. Den monteras nu ihop hos Nords sport & motor i Norra Ängby. Foto: Privat

Här öppnar Sveriges första cykeltvätt

Less på lerstänk över hela cykeln efter en tur till jobbet? Nu är Sveriges första cykeltvättmaskin här. "Det är lattjo tycker jag", säger ägaren Sten Nord.

  • Publicerad 12:29, 3 maj 2018

Det började i höstas, Sten Nord som driver cykelbutiken Nords sport och motor i Norra Ängby, surfade runt på nätet i jakt på något som kunde underlätta processen att tvätta kunders cyklar.

I Köln fann han svaret: en cykeltvättsmaskin som påminner lite om en biltvätt, fast i miniformat.

– Den kom på lastbil idag! Så den ska monteras ihop och vi räknar med att ha den i drift tisdag nästa vecka, så den finns att titta på men det går inte att tvätta riktigt än, säger Sten Nord.

Cykeltvättmaskinen blir Sveriges första och en tvätt tar cirka fem minuter.

– Det var bara en ren chansning och för att vi skulle slippa ligga ute här och tvätta. Den tvättar cyklar rakt upp och ner, alla cyklar utom barncyklar, säger Sten Nord.

Och chansningen kanske visar sig vara en hit – vid sidan av butiksverksamheten kommer de nu nämligen själva att sälja maskiner vidare i Sverige, och redan har kommuner och företag visat intresse, menar Sten Nord. Planen är även att ha ytterligare en tvättmaskin som ska ambulera runt i Stockholm. Men vilka platser den kommer dyka upp på är ännu inte riktigt klart.

Och vem som får äran till första tvätten på tisdag då?

– Det gör vi på någon kunds cykel eller våra egna. Vi har en granne här som är väldigt het på att göra första tvätten, haha.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politikerna helt tysta efter valet i Stockholm

Locket på från alla partier Det är fortsatt dödläge i politiken i Stockholm efter valet. Politikerna lägger locket på.fredag 21/9 15:57

Oro för personalflykt i Spånga-Tensta

"Medarbetarna inte oberörda av attackerna mot förvaltningens lokaler " Den senaste veckornas attacker mot förvaltningens lokaler i Spånga-Tensta kommer att få konsekvenser även på lång sikt, enligt stadsdelsdirektör Per Kjellander. "Vi får ställa in oss på att flera...fredag 21/9 12:03