Idag kom den – Sveriges första cykeltvättmaskin. Den monteras nu ihop hos Nords sport & motor i Norra Ängby. Foto: Privat

Här öppnar Sveriges första cykeltvätt

Less på lerstänk över hela cykeln efter en tur till jobbet? Nu är Sveriges första cykeltvättmaskin här. "Det är lattjo tycker jag", säger ägaren Sten Nord.

  • Publicerad 12:29, 3 maj 2018

Det började i höstas, Sten Nord som driver cykelbutiken Nords sport och motor i Norra Ängby, surfade runt på nätet i jakt på något som kunde underlätta processen att tvätta kunders cyklar.

I Köln fann han svaret: en cykeltvättsmaskin som påminner lite om en biltvätt, fast i miniformat.

– Den kom på lastbil idag! Så den ska monteras ihop och vi räknar med att ha den i drift tisdag nästa vecka, så den finns att titta på men det går inte att tvätta riktigt än, säger Sten Nord.

Cykeltvättmaskinen blir Sveriges första och en tvätt tar cirka fem minuter.

– Det var bara en ren chansning och för att vi skulle slippa ligga ute här och tvätta. Den tvättar cyklar rakt upp och ner, alla cyklar utom barncyklar, säger Sten Nord.

Och chansningen kanske visar sig vara en hit – vid sidan av butiksverksamheten kommer de nu nämligen själva att sälja maskiner vidare i Sverige, och redan har kommuner och företag visat intresse, menar Sten Nord. Planen är även att ha ytterligare en tvättmaskin som ska ambulera runt i Stockholm. Men vilka platser den kommer dyka upp på är ännu inte riktigt klart.

Och vem som får äran till första tvätten på tisdag då?

– Det gör vi på någon kunds cykel eller våra egna. Vi har en granne här som är väldigt het på att göra första tvätten, haha.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Elis från Spånga är Sveriges nya Sune

"Allt med Sune blir så himla mycket drama" Han har läst nästan alla Sune-böcker och sett de tidigare filmerna. Nu axlar 12-årige Elis Gerdt från Solhem rollen som Sune, hela Sveriges mellanstadiefavorit.onsdag 21/11 18:27

Föräldrar: Därför anmäls inte ungdomsbrotten

Enas. Äppelvikens Päron vill samla föräldrar över skolgränserna Oron för ungdomsbrotten breder ut sig över hela Bromma men få vågar anmäla. Nu vill föräldraföreningen på Äppelviksskolan uppmana föräldrar att börja prata med varandra och visa sig ute på gatorna.onsdag 21/11 16:35