Fotbollsvänner. Anton och Dante tycker att det är roligaste är när det är match. Foto: Claudio Britos

Här ordnas gratis fotboll varje vardag

Fram till och med den sista juli ordnar Norrtulls SK gratis fotbollsträning i Vasaparken. När StockholmDirekt var på plats regnade det kraftigt men det hade barnen inga problem med.

  • Publicerad 14:59, 9 jul 2020

"Använd bredsida! Passa till varandra". Tränaren Henrik Axelsson berättar för ett tjugotal barn som har kommit till Vasaparken för fotbollslägret, som är gratis, hur de ska göra. Barnen är entusiatiska trots regnet som vräker ner.

– Min pappa och jag hejar på Liverpool. Jag älskar fotboll, jag blir så glad av det. Det roligaste är när det är match och när man gör mål, säger Lea, 8 år.

En som håller med är Scott, 6 år.

– Det är så kul när man spelar match för då får man springa. Jag tycker också om att dribbla. Ett av mina favoritlag är Sveriges landslag. Jag hoppas att jag kan bli fotbollsspelare när jag blir stor, säger han.

"Blir stark"

Syskonen Frida och Astrid deltar också i träningen i Vasaparken.

– Det är en kul sport för man måste alltid vara beredd. Och så blir man väldigt stark av att spela fotboll, säger Astrid, 8 år.

Syskonen Frida och Astrid tränar fotboll i Vasaparken. "Det är kul, bland annat för att man träffar nya kompisar" säger Frida. Foto: Claudio Britos

När tränaren Elias Qalandari pratar lyssnar barnen uppmärksamt. Foto: Claudio Britos

Mål! Norrtulls SK ordnar gratis träning i Vasaparken och det roligaste är att spela match, säger de flesta barnen. Foto: Claudio Britos

Hennes syster Frida, 9 år, fyller i:

– Vi ville hitta någon sommaraktivitet och då såg vi det här, det är väldigt roligt!

Individanpassat

Tränaren Henrik Axelsson säger att intresset för att komma och spela fotboll är stort.

– Det är alltid ett gäng här som vill vara med, som mest har det varit kring 30 barn. Det är första gången vi gör det här, men det har rullat på jättebra.

Eftersom det är många barn och alla har kommit olika långt är det mycket träning på individnivå.

– Vi jobbar mycket med att de ska lära känna bollen och då ser man vilka som behöver jobba mer med grunderna. Och så kör vi ofta match. Det är vad barnen vill och då kör de hårt, säger Henrik Axelsson.

Fotbollsträning i Vasaparken

Håller på hela juli (vecka 27-31).

Alla mellan 7 och 18 år är välkomna. De som är upp till tio år måste ha föräldrar på plats.

Fotbollsträningen är på vardagar klockan 10-12 och 13-15. Ändringar på grund av corona kan dock ske, se hemsidan för senaste info (norrtullssk.se)

Man behöver ha med egen boll.

Ingen föranmälan krävs.

Visa merVisa mindre