Kollo. Pridekollo arrangeras i samband med festivalen senare i sommar. Foto: Jonas Carlsson

Här ordnas gratis Pride-kollo för stans ungdomar

Oavsett var i stan du bor, om du är HBTQ-person eller funderande, är du välkommen på gratis dagkollo för ungdomar i samband med Pridesfestivalen 29 juli till 3 augusti.

  • Publicerad 09:29, 17 jul 2019

Det är mindre än en månad kvar till Stockholm Pride och runt om i staden sker förberedelser och aktiviteter inför festivalen

För unga HBTQ+-personer i staden finns möjligheten att gå på Pride-dagkollo i Gröndal som arrangeras av Ung Fritid, Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning. Men trots att kollot arrangeras av en specifik stadsdelsförvaltning, finns det inga geografiska begränsningar för de som vill delta.

– Alla HBTQ+-personer, eller funderande, är välkomna till dagkollot, oavsett var en bor. Vi kommer att vara en grupp som umgås med varandra och gör aktiviteter ihop där en del av aktiviteterna också har ett tydligt HBTQ+ -tema. Hos oss ska en kunna både bejaka sin HBTQ+ -person och vara en ungdom, säger Katarina Seth, som är samordnare för Ung Fritids sommaraktiviteter i Hägersten-Liljeholmen.

Schemat för vilka aktiviteter som kommer att ske under kollot är "in the making", som Katarina själv uttrycker det. Men klart är att hela dagkollot avslutas i paraden för den som vill, där gruppen kommer att gå tillsammans med Egalias flak, RFSL:s fritidsgård.

Katarina lyfter att även om dagkollot är viktigt och kul, är essensen av det än viktigare.

– Vi på stadsdelen tänkte att det finns ett spritt community bland unga HBTQ+-personer med ett ständigt behov av nya plattformar att mötas på. För äldre finns till exempel klubbar och liknande. Då är det viktigt att kunna bygga och erbjuda ett community för dessa unga där en kan träffa andra unga som en kan bli stärkt av eller som en bara har något gemensamt med, säger hon.

Vill du vara med?

E-posta till lovaktiviteter.hl@stockholm.se (vid frågor ring samordnare på 076 122 23 51). Sista anmälningsdag är fredagen den 26 juli. Allt är gratis.

Skriv:
- Namn
- Ålder
- Vårdnadshavares namn och telefonnummer (om du inte vill berätta för vårdnadshavare att det är ett PRIDE-kollo så hör av dig till samordnaren).