Starkt. På träningscentret i Kallhäll anordnas numera tävlingar i bland annat Strongman och Strongwoman – för nybörjare. Foto: Privat

Här ordnas styrketävlingar – bara för tjejer

På ett träningscenter i Bolinder Strand släpas däck och bilar fram och tillbaka över industrigolvet. Nu utmanas tjejer att nybörjartävla i den växande kraftsporten Strongwoman.

  • Publicerad 17:26, 17 jan 2018

Snart drar nybörjartävlingar i Strongman och Strongwoman igång på det relativt nystartade Brickhouse trainingcenter, beläget vid Bolinder Strand i Kallhäll.

I februari arrangeras en tävling – bara för tjejer. Konceptet Strongwoman ska utföras i tre viktklasser och riktar sig till tjejer i alla åldrar som vill prova på sporten. Initiativet togs av Carmen Lee Walker, som är en av arrangörerna och själv tränar i centret.

– Jag ville anordna en ren tjejtävling så att fler vågar vara med, vissa får kalla fötter när män också ska tävla, säger hon.

LÄS ÄVEN: Nu samlas internationella armbrytareliten i Kallhäll

Drar bilar och lyfter däck

Tävlingen ”Stora tjejlyftet” sker den 10 februari och redan är 14 tjejer i åldrarna 18-50 år anmälda.

– Många tjejer har en bild av att man måste vara på ett visst sätt för att utöva Strongwoman, att det verkar farligt. Men man orkar oftast mer än man tror, och det handlar inte om att vara vrålstark från början, utan om att utmana sig själv, säger Carmen Lee Walker.

Strong(wo)man är en disciplin inom kraftsport där utövarna bland annat drar bilar och lyfter stora däck. Ofta sker det utomhus, men på Brickhouse trainingcenter sker aktiviteterna under tak.

– Det har blivit mer och mer vanligt med Strongwoman, men det har inte riktigt lyfts fram än, säger träningscentrets grundare Pelle Eriksson.

LÄS ÄVEN: Lastbilsdäck och kedjor - nu får Bolinder strand ännu ett extremgym

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är det strikt förbjudet att springa på plan

Sport Gåfotboll för seniorer har kommit till Viksjö Klara, färdiga, gå! Ja, alltså gå på riktigt – sporten där det är förbjudet att springa har kommit till Viksjövallen. Vi hängde med på en träning.söndag 27/5 8:00

Vi listar: 10 helgnöjen i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Festival ✓Kulturdag ✓Loppisar ✓Volleyboll Sol och sommarvärme. Hur vill du spendera denna härliga helg? Varsågod, vi bjuder på tio tips för en rolig lördag och söndag i Västerort och Järfälla!fredag 25/5 16:47