Här övar de stridsteknik från Vikingatiden

Varje helg i sex år har "Huskarlarna" träffats på Kungsklippan för att öva historisk fäktning.

  • Publicerad 20:02, 27 nov 2017

Vikingagruppen "Huskarlarna" träffas varje lördag på Kungsklippan i parken precis nedanför Stadsarkivet. Där tränar de "vikingatida stridsteknik".

– Det är ett bra underlag eftersom det är grus. Men framför allt är det bra för att det är gott om plats så att vi kan träna på ett säkert sätt och att det inte springer runt barn där. Trots att det är en lekpark är det nästan aldrig någon där, säger Andreas Hellström.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tillsammans med sina vänner i gruppen reser han runt i landet och i Europa för att tävla och visa upp sig.

– Hela mina semestrar går åt till det. Charmen är att det är en lagsport. Samtidigt är det mer än en sport: alla har ett historiskt intresse, säger Andreas Hellström.

Han berättar att gruppen konstant får nya medlemmar.

– Det sprider sig bland vänner och bekanta. Folk hör talas om det ryktesvägen.

Andreas Hellström, engagerad i gruppen "Huskarlarna". Foto: Mimmi Epstein

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43