Översikt. Så här kan det nya bostadsområdet Slättmalm med 350 nya bostäder se ut. Foto: Botkyrka kommun

Här planeras 350 nya bostäder i Vårsta

Villor, radhus och lägenheter, en förskola och spontanidrottsplats. Nu presenteras detaljplanen för området med 350 nya bostäder som ska byggas i den gamla grustäkten i Vårsta.

  • Publicerad 15:36, 16 okt 2017

Planerna att förvandla den gamla grustäkten till ett bostadsområde har varit på gång sedan 2014. Nu finns en detaljplan för Slättmalm.

Det är HSB och Ikano Bostad som står bakom planerna, totalt 350 nya bostäder. Centralt i området planeras flerbostadshus i tre till fyra våningar. Mot skogspartiet i östra delen av området och mot Vårsta byggs det friliggande villor och ner mot Malmsjön blir det stadsradhus.

Får multisportplats

Mitt i området får en del av grustäktens träd stå kvar och kring den anläggs en kvarterspark. En bit därifrån föreslås en förskola med plats för 160 barn. I detaljplanen förbereder man också för bygget av ett gruppboende.

Nere vid sjön anläggs en spontanidrottsplats som enligt detaljplanen ska vara en mötesplats för hela Grödingebygden.

I tidigare dialoger med närboende har en oro varit hur det nya området kommer att påverka trafiken.

Idag. Så här ser området ut idag. Foto: Botkyrka kommun

Ut på samråd i november

Planen väntas antas i samhällsbyggnadsnämnden i veckan. Därefter ska den antas i kommunfullmäktige. I november väntas planen gå ut på samråd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.