TILLBYGGE. Modulhusen ska ligga intill Söderströmsgården i Stenhamra. Foto: Lisa Halldén

Här planeras modulhus för äldre i Stenhamra

Tillfälliga modulhus ska byggas vid Söderströmsgården i Stenhamra. Dit ska Ekgårdens äldre kunna flytta när äldreboendet byggs om.

 • Publicerad 16:52, 29 jan 2020

Ett modulhus med 20 lägenhet ska byggas vid äldreboendet Söderströmsgården i Stenhamra. Planen är att de ska funka som tillfälliga lösningar när Ekgårdens äldreboendet byggs om, även om det inte är klart när det kommer ske.

– Utredning av Ekgårdens äldreboende pågår, så jag har tyvärr inte några uppgifter om tider just nu, skriver Cecilia Moar, projektledningschef på Ekerö kommun, i ett mejl till MälaröDirekt.

Bygglovet som gör modulhuset i Stenhamra möjligt är tidsbegränsat på fem år och gäller fram till juni 2025.

Skulle de behövas en längre tid behövs en ny bygglovsansökan, det kan dock förlängas max två gånger vilket alltså ger en total tid på 15 år.

Söderströmsgården är full

Utöver att fungera som evakueringsboende under Ekgårdens ombyggnad ska modulhuset också användas för att täcka kommunens behov av platser för särskilt boende. Söderströmsgården är nämligen helt full i dagsläget.

Huset kommer vara runt 1900 kvadratmeter över två våningar.

– Markarbetena planeras att påbörjas under våren. Montage av paviljongerna kan preliminärt ske under sommaren, skriver Cecilia Moar.

Socialnämnden sågar förslag på ombyggnad

Därför ska Ekgården byggas om

Efter kritik från Arbetsmiljöverket om Ekgårdens äldreboende på Ekerö krävs en ombyggnation.

Kritiken gällde bland annat att det inte fanns tillräckligt utrymme för vissa arbetsmoment vid sängarna och toalettstolarna i lägenheterna.

Åtgärder måste vara gjorda innan 15 januari 2021 annars väntar ett miljon kronor i vite.

I somras kom ett åtgärdsförslag som mötte Arbetsmiljöverkets krav men socialnämnden nobbade förslaget eftersom det inte gjorde boendet tillräckligt trivsamt.

Visa merVisa mindre

Lästipset: Fem böcker med Mälarökoppling

Nyheter ✔ 4 Fantasy V Romantik V Historia V Futuristiska bilder Har du inte fått nog av bokläsningen under semestern? Här tipsar Katarina Skönblad, bibliotekarie på Ekerö bibliotek, om fem böcker med Mälarökoppling som går att låna på bibblan.fredag 7/8 12:39

Orgelfest på öarna hela veckan

Nyheter "Vill främja våra kyrkor och de instrument som finns där" Sugen på att höra lite Mozart eller Bach? Då kan du besöka någon av Mälaröarnas sex kyrkor mellan den 11 och 16 augusti, då sex olika orgelkonserter anordnas.torsdag 6/8 10:20

Äntligen dags för årets kräftfester

Nyheter Expertens bästa tips för en lyckad kväll Augusti månad innebär att det är dags att ta fram både dillen och haklapparna. Oavsett om du väljer frysta eller färska kräftor går det att få till en lyckad middag. Kocken Nils Molinder tipsar om...tisdag 4/8 16:23

KRÖNIKOR

  Sport

   Senaste numret

   Gilla oss på Facebook

   Stockholm Direkt