TILLBYGGE. Modulhusen ska ligga intill Söderströmsgården i Stenhamra. Foto: Lisa Halldén

Här planeras modulhus för äldre i Stenhamra

Tillfälliga modulhus ska byggas vid Söderströmsgården i Stenhamra. Dit ska Ekgårdens äldre kunna flytta när äldreboendet byggs om.

  • Publicerad 16:52, 29 jan 2020

Ett modulhus med 20 lägenhet ska byggas vid äldreboendet Söderströmsgården i Stenhamra. Planen är att de ska funka som tillfälliga lösningar när Ekgårdens äldreboendet byggs om, även om det inte är klart när det kommer ske.

– Utredning av Ekgårdens äldreboende pågår, så jag har tyvärr inte några uppgifter om tider just nu, skriver Cecilia Moar, projektledningschef på Ekerö kommun, i ett mejl till MälaröDirekt.

Bygglovet som gör modulhuset i Stenhamra möjligt är tidsbegränsat på fem år och gäller fram till juni 2025.

Skulle de behövas en längre tid behövs en ny bygglovsansökan, det kan dock förlängas max två gånger vilket alltså ger en total tid på 15 år.

Söderströmsgården är full

Utöver att fungera som evakueringsboende under Ekgårdens ombyggnad ska modulhuset också användas för att täcka kommunens behov av platser för särskilt boende. Söderströmsgården är nämligen helt full i dagsläget.

Huset kommer vara runt 1900 kvadratmeter över två våningar.

– Markarbetena planeras att påbörjas under våren. Montage av paviljongerna kan preliminärt ske under sommaren, skriver Cecilia Moar.

Socialnämnden sågar förslag på ombyggnad

Därför ska Ekgården byggas om

Efter kritik från Arbetsmiljöverket om Ekgårdens äldreboende på Ekerö krävs en ombyggnation.

Kritiken gällde bland annat att det inte fanns tillräckligt utrymme för vissa arbetsmoment vid sängarna och toalettstolarna i lägenheterna.

Åtgärder måste vara gjorda innan 15 januari 2021 annars väntar ett miljon kronor i vite.

I somras kom ett åtgärdsförslag som mötte Arbetsmiljöverkets krav men socialnämnden nobbade förslaget eftersom det inte gjorde boendet tillräckligt trivsamt.

Planen: Bostäder vid Lövhagens fält

Nyheter Delade meningar bland grannarna Ett nytt bostadsområde planeras på fält vid Lövhagen i Stenhamra. En detaljplan beräknas vara klar först 2028, men redan nästa vecka kan ett första planbesked klubbas.torsdag 20/2 11:52

Kvinna friad från försök till mord på make

Nyheter Hovrätten ändrar domen i Knalleborgmålet Den Ekerökvinna som i december dömdes för försök till mord på sin man har nu friats från ansvar i hovrätten.onsdag 19/2 16:45

Han blir ny Liberal-topp i Ekerö

Nyheter Gällstaöbo tar plats som gruppledare Att Liberalerna bröt sig fri från Ekeröalliansen revitaliserade demokratin på öarna. Det menar Fredrik Ohls som nu kliver in som ny gruppledare för partiet.onsdag 19/2 12:54