Nälstaån ska få ny cykelbana. Foto: Karin Nilsson

Här planeras ny cykelbana i Nälsta

I dagsläget finns inget sammanhängande gång- och cykelstråk i Nälsta. Det kan det bli ändring på i framtiden.

  • Publicerad 16:46, 5 nov 2018

Staden vill bygga en ny gång- och cykelbana vid Nälstaån, mellan Skattegårdsvägen och Täbylundsvägen. Torsdagen den 15 november väntas exploateringsnämnden klubba igenom ett inriktningsbeslut, så att frågan kan utredas vidare. Kostnaden för det väntas bli fyra miljoner kronor.

Den nya sträckan skulle bli 800 meter och göra att Nälsta, som idag saknar ett sammanhängade gång- och cykelstråk, länkas samman med Vinsta och Vällingby.

Anledningen till att staden nu utreder en ny väg är att det planeras för 84 nya bostadsrätter vid Täbylundsvägen. Byggandet av den nya gång- och cykelbanan ska ske i samband med det projektet.

Detaljplanearbetet pågår och byggstart av bostäderna kan tidigast bli 2021.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Medborgarvärdarna hänger löst i Spånga-Tensta

Nyheter Stadsdelen måste spara miljoner kronor En gallring i chefsleden och en översyn av medborgarvärdarna. Det är de första åtgärderna när enheten barn- kultur- och fritid i Spånga-Tensta måste spara 5, 6 miljoner kronor.tisdag 22/1 11:49

Grönblåa vill se fler övervakningskameror

Nyheter Brommas nya verksamhetsplan ska klubbas Fler ordningsvakter, nya övervakningskameror och en trygg- och säkerhetssamordnare. Det är några av förslagen i den grönblåa majoritetens verksamhetsplan för hur Bromma ska bli en tryggare stadsdel.tisdag 22/1 11:40