Nälstaån ska få ny cykelbana. Foto: Karin Nilsson

Här planeras ny cykelbana i Nälsta

I dagsläget finns inget sammanhängande gång- och cykelstråk i Nälsta. Det kan det bli ändring på i framtiden.

  • Publicerad 16:46, 5 nov 2018

Staden vill bygga en ny gång- och cykelbana vid Nälstaån, mellan Skattegårdsvägen och Täbylundsvägen. Torsdagen den 15 november väntas exploateringsnämnden klubba igenom ett inriktningsbeslut, så att frågan kan utredas vidare. Kostnaden för det väntas bli fyra miljoner kronor.

Den nya sträckan skulle bli 800 meter och göra att Nälsta, som idag saknar ett sammanhängade gång- och cykelstråk, länkas samman med Vinsta och Vällingby.

Anledningen till att staden nu utreder en ny väg är att det planeras för 84 nya bostadsrätter vid Täbylundsvägen. Byggandet av den nya gång- och cykelbanan ska ske i samband med det projektet.

Detaljplanearbetet pågår och byggstart av bostäderna kan tidigast bli 2021.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Ekonomisk kris för företaget bakom skandalbygget i Spånga

Nyheter Studentbostäderna blev för dyra Byggföretaget Prime Living, som bygger de hårt kritiserade studentbostäderna i Spånga har stora ekonomiska problem. Idag gick bolaget ut med ett pressmeddelande där man flaggar för att likviditeten...torsdag 15/11 12:24

Stefans frågesport samlar grannarna i Råcksta

Nyheter Firar fem år med quiz på kvarterskrogen I fem år har Stefan Gudjonsson ordnat onsdagsquiz på Råcksta krog. När grannarna samlas för att svara på frågor om stort och smått är stämningen god, retsam och skrattig.torsdag 15/11 11:32