Här planeras ny lekpark i Vallentuna – går loss på tio miljoner

Länge har det pratats om en ny lekpark i centrala Vallentuna – nu är den ett steg närmare verkligheten.

  • Publicerad 13:53, 14 feb 2018

Att bygga en ny, större lekplats är något som partierna i Vallentuna varit överens om. Många har pratat om en äventyrslekpark, och att den nya parken ska vara något utöver det vanliga. Nu har tjänstemännen lagt fram ett förslag på vad det kan kosta: tio miljoner kronor.

Om tjänstemännens förslag får grönt ljus från politikerna behöver kommunen "bara" betala nio miljoner, eftersom det finns en gåva från ett testamente på en miljon som ska gå till projektet.

Här ska lekplatsen ligga. Foto: Vallentuna kommun

Lekparken ska ligga i centrala Vallentuna, mellan Tellusområdet och bostäderna. Byggandet kan börja under 2018 om beslut fattas utan fördröjning, och i så fall kan parken stå klar till våren/vintern 2018-2019.

Hur stor blir ytan, och är det någon extra kul klätterställning?

– Detta kommer fastställas i detaljprojekteringen. Eftersom vi väntar på beslut om genomförande för projektet, så har innehållet inte beslutats än, säger Nicole Sundin, parkingenjör.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täbys polischef om skottlossningen

Nyheter "Inget hot mot samhället" Det var i lördags morse som en man i skottsäker väst och hjälm sköts av polisen utanför polishuset vid Täby centrum.måndag 28/5 8:18

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56