En kommunikationsbyrå på Västmannagatan satte upp post it-lappar på fönstret och fick svar från andra sidan gatan... Foto: Archetype

Här pratar de med post it-lappar i Vasastan

Ett företag på Västmannagatan satte upp post it-lappar med ordet "Hi" och fick svar från ett företag på andra sidan gatan. Så började en konversation mellan tidigare obekanta som resulterade i en aw.

  • Publicerad 14:42, 6 mar 2020

Det började med att praktikanten Frida på kommunikationsbyrån Archetype, som ligger på Västmannagatan 4, satte upp post it-lappar på fönstret med den korta hälsningen "Hi" till dem på andra sidan gatan. Någon vecka senare kom svaret. Post it-lappar med samma hälsningsfras, "Hi".

– Då gjorde vi en smiley och satte upp. Sen eskalerade det snabbt och vi började kommunicera i bilder, säger Johanna Hellstrand på Archetype.

Foto: Archetype

Efter smileyn svarade de på andra sidan Västmannagatan med att göra en "pacman" med en post it-lapp.

– Det blev bilder över hela fönstren, som en story. Vi gjorde Super Mario med en massa blommor och rör. Sen ville vi sträcka ut en hand så då "skrev" vi "aw 5 mars" och en brevsymbol. Då svarade de med att skriva sina mejladresser, säger Johanna Hellstrand.

Den lite udda konversationen ledde till en after work med tre företag från "andra sidan" I Archetypes lokaler.

Hur det gick?

"Mycket trevligt. Så kul att träffa dem nu när vi haft 'kontakt' ett tag", skriver Mona Wennberg från kommunikationsbyrån i ett sms till StockholmDirekt.

Foto: Archetype

Foto: Archetype