Räddningsinsats. Två timmar efter att den upptäcktes kunde det stackars vilsna djuret räddas. Foto: Läsarbild / Linda Olsson

Här räddas en bäver – mitt på Östermalm

En bäver syntes längs Karlavägen i förmiddags. Efter två intensiva timmar på Östermalm kunde den slutligen fångas in.

  • Publicerad 14:13, 15 maj 2018

Linda Olsson befann sig i ett rehabiliteringscenter i Garnisonen då hon fick se någonting högst oväntat. En bäver rörde sig längs gräsallén mellan Karlavägens körfält.

– Vi var ganska många som blev överraskade av att se en bäver mitt i staden, berättar hon.

Linda, som själv bor i Sätra, lämnade lokalen och gick ut för att försäkra sig om att djuret inte kom till skada. Det var en hel del trafik och hon var framför allt orolig för att den skulle bli påkörd.

– Jag kämpade i två timmar med att få dit någon som kunde ta hand om den, men slussades bara mellan viltvårdare och polisen. Till slut kom i alla fall en kille från Djurambulansen, minns hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När ambulansen anlände hade den rädda och märkbart stressade bävern gömt sig under en bil efter att en högljudd skolklass passerat. Men med hjälp av en stor håv kunde den vilsna bävern fångas in och placeras i en bur innan den kördes vidare och släpptes ut i Djurgårdskanalen.

– Det var ingen som fattade hur den tagit sig dit och alla undrade hur den hamnat mitt på Karlavägen, säger hon.

Nu i efterhand är hon glad över att historien om bävern på Östermalm fick ett lyckligt slut.

– Jag är glad att vi kunde göra någonting och att jag var envis och fortsatte ringa.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Robyn-fans tävlar om biljetter till hemligt gig

Nyheter Här möts de på Mariatorget för att interagera – med sina telefoner Nu på måndag är sista dagen för Robyn-fans att samla poäng till stjärnans hemliga gig i Stockholm. Så här går det till.söndag 21/10 20:00

Här byggs nya bron till Djurgården

Nyheter Då ska den vara klar Bygget av Folke Bernadottes bro som ska länka ihop norra och södra Djurgården är nu igång.söndag 21/10 9:02