Här rensas gatan upp efter explosionen

Under tisdagen råder det full aktivitet vid platsen på Östermalm där en kraftig explosion inträffade under natten till måndag

  • Publicerad 14:07, 14 jan 2020

Fastigheten har fått en ny tillfällig port och under dagen forslades de svårast skadade bilarna bort från gatan. Men avspärrningarna är kvar och det återstår mycket arbete.

På plats finns bland andra Micke Rauhala på Ryds glas, företaget som fått i uppdrag att ta hand om de trasiga fönstren på andra sidan Gyllenstiernsgatan, i fastigheten mittemot den utsprängda porten.

– Just nu plockar vi bort glassplitter så det inte rasar ned och tar hand om det mesta akuta. Nästa skede är att börja reparera så snart alla bilar på gatan är borta så vi kan köra fram ordentligt, säger han och tillägger att det kommer ta tid innan allt är åtgärdat.

Under tiden han arbetat på platsen har många människor kommit fram med frågor. Oftast är det dessvärre sådant han inte kan svara på.

– Vanligast är att folk undrar vad som hänt, men vi vet ju ingenting om det. Sedan är det många som undrar när arbetet är klart men det kan vi inte heller svara på i nuläget, säger han.

Kraftig explosion i bostadshus på Östermalm inatt

Reidar väcktes av explosionen: "Hela sängen skakade"

Polisen: "En av de kraftigaste explosionerna vi haft i regionen"

Glasmästare. Micke Rauhala vid fastigheten på andra sidan Gyllenstiernsgatan. Foto: Patrik Wirén