Här rullar SL:s första julpimpade buss

I veckan har en av SL:s bussar kört om kring i extra julskrud. Den julpimpade bussen har trafikerat olika busslinjer varje dag. Vi åkte med för att höra hur resenärerna reagerade.

  • Publicerad 14:34, 13 dec 2018

För första gången i Stockholm finns nu en julpimpad SL-buss. I veckan har den trafikerat både linje 2, 3 och 4.

På bussen träffar vi familjen Medina som känner att de har tur som råkat kliva på julbussen. Familjen hinner få julfeeling den korta bit de åker med. Telefonerna flyger fram och de tar massor av bilder samtidigt som de berättar att de tycker att julbussen är otroligt fin.

Barnen i familjen ropar "wow" när de kliver på bussen och frågar om alla bussar är pyntade nu. Dock saknar de lite julmusik på bussen – det hade varit pricken över i:et, berättar pappa Medina.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Busschauffören Mir Asil berättar att han verkligen märkt att resenärerna tycker att julpyntet är fantastiskt. Han säger att resenärerna tar massor av bilder och de kommer även fram till honom och säger att julpyntet är superfint.

– Men de kommer bara fram och pratar med mig när jag står still vid en hållplats. Resenärerna vet att de inte får prata med mig samtidigt som jag kör bussen, säger Mir Asil.

En annan tjej berättar att hon knappt vill gå av den mysiga bussen. Och Fanny, som brukar åka trean ganska ofta, berättar att det kändes som att kliva in i ett "Winter Wonderland".

– Jag tänker på alla morgontrötta, tänk att kliva in här på morgonen och bara "gick jag rätt?". Men det är verkligen supertrevligt, säger Fanny.

SE MER FRÅN BUSSEN I FILMEN HÄR OVANFÖR

Familjen Medina är väldigt förtjusta i julpyntet på busslinje 3. Foto: Elin Jonsson