​Tyck till. Signalparken ska rustas. Foto: Andersson Jönsson Landskapsarkitekter AB

Här rustas lekplatsen – för att locka vuxna

Nya lekytor, grill, boule och odlingar. Så här vill stadsdelen rusta och utvidga Signalparken i Marieberg. Nu får du tycka till om planerna.

  • Publicerad 12:58, 24 sep 2018

Nu har stadsdelen lagt fram sitt förslag för hur Signalparken i Marieberg ska rustas, bland annat baserat på den medborgardialog som hållits. Och det är flera nyheter på g.

Bland annat ska parken utökas söderut och få nya sittmöbler och planteringar, göras mer tillgänglig och få en trappa som gör det lättare att röra sig runt i parken.

Det ska även bli nya lekredskap som bland annat gungor, sandlåda, studsmattor, karusell och lekhus med rutschkana, trattar att prata i och en backe som det ska åkas pulka i vintertid.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men tanken är att lekparken även ska locka fler vuxna i framtiden, därför planeras det också för boulebana, en grillplats, solstolar och stadsodlingslotter.

Nu vill stadsdelen ha dina synpunkter på upprustningsförslaget. På onsdag 26 september, klockan 16-17.30 finns personal på plats för att ta emot synpunkter. Kan man inte komma hittar man förslaget på stadens hemsida och så kan man mejla in sina synpunkter på kungsholmen@stockholm.se senast den 7 oktober.

Tanken är att klubba igenom förslaget i år, ta fram exakta byggplaner nästa år och rusta själva parken 2020.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42