Här sätts spaden i marken

Nytt år och nya byggstarter. Här är ett urval av de bostadsbyggen som ligger närmast i tiden att börja gräva för.

  • Publicerad 09:14, 5 jan 2018

I Hallonbergen väntas bostäder på både norra och södra sidan av Rissneleden. Detaljplanen för södra delen, som godkändes sommaren 2016, möjliggör cirka 160 hyresrätter vid Hallonbergsvägen.

På norra sidan om Rissneleden har ett bostadshus i trä, med 156 bostadsrätter och en bottenvåning som möjliggör kommersiell verksamhet, en lagakraftvunnen detaljplan sedan november 2016.

I kvarteret Lådmakaren, Valla Park intill Rissneleden, väntas 240 nya lägenheter. De ska bestå av både hyresrätter och bostadsrätter, anges i den godkända detaljplanen. Även skol- och centrumändamål får det byggas för och planen är att Internationella engelska skolan ska flytta in.

Kvarteret Bävern 2 i Storskogen har efter en utdragen process fått en godkänd detaljplan. Bostäder har varit på gång sedan 2004. Nu blir det omkring 90 nya lägenheter i två lamellhuskroppar, sammanbyggda i vinkel. Höjden ska vara sex till åtta våningar.

Parkeringsytan vid Vackra vägen och Friluftsvägen kommer att tas i anspråk för detta.

Alla nybyggen behöver man inte gräva för. På Kavaljersbacken i Ör väntas 90 nya lägenheter i tre våningsplan, enligt en detaljplan som vunnit laga kraft i november 2017. "För att minska den upplevda volymen dras det översta våningsplanet in från fasadliv", skriver kommunen.

Huset ska samtidigt renoveras. Hiss kommer att installeras och balkongerna blir större och inglasade.

I Västra Ursvik har kommunen samtal med byggherrar och det kan tänkas att byggnation kommer igång även där. Än så länge finns det inte några detaljplaner klara. Omkring 3 500 bostäder räknar kommunen med i det mer översiktliga planarbetet.

Tvärbanan kommer att dras via Ursvik och Rissne. Där kommer första spadtaget att tas, med beräknad trafikstart 2021.

Totalt räknar kommunen med att 15 615 nya bostäder kommer att färdigställas i Sundbyberg fram till år 2031. Prognosen sammanställdes tidigare under 2017.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10