Här serveras julbord – på pizzan

Sill, prinskorv, rödbetssallad, skinka och köttbullar – garnerad som en Quattro Stagioni. StockholmDirekt har åkt till Farstagrillen som smygstartar julen med ny specialpizza.

  • Publicerad 18:41, 19 dec 2017

– Folk som gillar jul kommer säkert gilla den här pizzan också. Den är inte konstig, vi har ju jultallrik med köttbullar, prinskorv, julskinka och så. Detta är samma ingredienser fast på en pizza, säger Hunnu Oussi, som äger Rasteri Grill i Farsta strand.

Det är första gången restaurangen har en pizza toppad med julmat. Men StockholmDirekt är inte först med att beställa den nya julbordspizzan, Quattro Julpizza. Sedan Rasteri Grill introducerade den i förra veckan har pizzan beställts ytterligare fyra gånger.

Quattro Julpizza är dessutom en personlig favorit hos Hunnu Oussi själv.

– Ja, jag har ätit den en gång hittills, i förra veckan, och tycker den är god, säger han.

Varför just den här julmaten på pizzan?

– Det är traditionell julmat, helt enkelt. Prinskorv, köttbullar, julskinka, sill och rödbetssallad, säger Hunnu Oussi.

Någon annan fyllning, som till exempel Janssons frestelse, har inte varit aktuellt.

– Nej, det har vi på lunchserveringen men Jansson passar inte på pizza, säger Hunnu Oussi.

Har ni en vegetarisk variant av julbordspizzan?

– Nej men man kan ta bort allt utom sillen och rödbetssalladen, eller allt utom rödbetssalladen. Sedan finns det ju till exempel vegetarisk korv, men det är inget vi har här.

Julbordspizzan kommer finnas på menyn fram till nyår om den går hem hos kunderna.

Hunni Oussi är även öppen för att ta fram en ny specialpizza till midsommar, kanske med jordgubbar och grädde.

– Det kan även bli en påskpizza med påskägg på. Men jag kan inte lova nu, vi måste prova oss fram först.

Så hur god är den då? Mja, julskinkan var helt okej och köttbullarna gick ner också. Men sladdriga prinskorvar och framför allt den inlagda sillen, som normalt sett är en höjdare, hade vi helst skippat.

Julspecial. Mahmut Tumturk har nyss bakat en Quattro Julpizza, med köttbullar, prinskorv och julskinka. Med lite sill och rödbetssallad blir pizzan komplett. Foto: Linda Gren

Foto: Linda Gren

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flerbostadshus byggs på villatomt i Enskede

Nyheter Grannarnas strid gav inte resultat Staden har godkänt ett stort flerbostadshus på en villatomt i Linde. Grannarna i området har försökt hejda det, men utan framgång. Nu byggs huset.onsdag 17/10 15:29

Vitt hus i Sköndal visade sig vara svart

Nyheter Ägarna fick en chock när de såg sitt nya hus Ett par köpte ett vitt hus i Sköndal. Trodde de. När de flyttade in visade det sig att huset fått en helt annan färg.onsdag 17/10 14:39