Nyblivna artister. VRS Vasastans elevresursteam. Från vänster, uppe: Felix Winter, Emma Nergell. Nere: Britta Lindstedt, Viveka Luehrs. Lucas Hanell var också med men kunde inte va med på bild. Foto: Privat

Här sjunger skolresurserna till elever i karantän

"Vi undrar hur ni mår och hur det går?" sjunger elevresurserna på Viktor Rydbergs skola i Vasastan i en egenskriven låt till elever som numera har digital undervisning.

  • Publicerad 13:56, 26 mar 2020

Sedan drygt en vecka tillbaka bedriver Viktor Rydbergs högstadieskola i Vasastan, som många andra, undervisningen via nätet. Detta då många – både elever och lärare – är hemma i karantän.

På skolan jobbar sex elevresurser som stöttar eleverna lite extra och hoppar in som vikarier ibland.

De ville muntra upp eleverna lite i dessa coronatider – så de skrev en låt till eleverna.

"Vi undrar hur ni mår och hur det går. Vi saknar er mer för varje dag som går. Nu är det alltid tomt i vår korridor. Vet inte vad ni gör, vad ni tänker på" sjunger de i videon medan de går runt i skolan.

VasastanDirekt fick prata med två av elevresurserna via den digitala plattformen Google meet, där skolans undervisning också bedrivs.

"Kändes viktigt"

– Det blir kanske enformigt att sitta hemma varje dag så vi var peppade på att hitta något eleverna kan skratta åt, säger elevresursen Britta Lindstedt.

– Det vi sjunger menar vi. Det är jättetråkigt att gå runt i tomma korridorer utan ansikten, därför känns det viktigt att förmedla det till eleverna. Att vi finns här och kommer bli jätteglada när de är tillbaka, fortsätter Felix Winter som sitter bredvid.

Båda tycker dock att distansundervisningen har funkat oväntat bra, något de också sjunger om i låten.

– Vissa tycker till och med det passar dom bättre. Att kunna få tillgång till lärarledd undervisning i sitt rum kan vara en trygghet, säger Felix.

– Först var vi oroliga för idrotten men så tjuvkikade vi i det digitala klassrummet och såg hur idrottslärarna och eleverna gjorde armhävningar i köket. Det är ett stort engagemang. De gör situationen till den bästa, fortsätter Britta.

Låten heter "Covid-19" och släpptes i dagarna med tillhörande musikvideo på skolans sociala medier. ​​

Här hittar du låten

Låten heter "Tomt i korridorerna..." - Elevresurserna på VRS Vasastan och ligger ute på Viktor Rydbergs youtubekanal: https://www.youtube.com/watch?v=VS5QaLV4zEk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3yaBa2u4cGzrKLfFk3llDK3jUPhOIo8RTMlItWHtu4r5CuSX1zRcmzIfw