Träning. Annedal ska få ett nytt utegym. Något det varit stor efterfrågan på. Foto: Agnes Stuber/Mikael Andersson

Här ska Bromma få ett nytt utegym

Suget efter utegym är fortsatt stort i Bromma. Nu planerar man att bygga ett per år för att locka fler till träning.

  • Publicerad 11:21, 13 sep 2018

Miljöpartiet vill bygga ett utegym per år i Bromma – en fråga som ofta är på tapeten i stadsdelen.

– Stadsdelsnämnden i Bromma får in mycket medborgarförslag. Det är ett väldigt sug efter fler utegym, säger Katarina Luhr (MP) miljöborgarråd.

Nu blir alltså Annedal nästa område att få ett utegym och det börjar byggas nästa år, exakt när det ska vara färdigt är dock inte bestämt.

– Det är ett nybyggt område som fortfarande håller på att utvecklas, säger Katarina Luhr om valet av område.

Målet är att det ska bli mer lättillgängligt att röra på sig när man har utegym i sin närhet.

– Vi tror att utegymmen fyller en viktig funktion. Det blir enklare att ta sig ut när man får motivation. Det kostar ingenting, det är nära och det är enkelt. Utegymmen kan locka fler till att testa träning, säger Katarina Luhr.

Annedal ska även få aktivitetsytor för motion och träning. Efter det ska man fortsätta peka ut fler platser för utegym i Bromma. Ett utegym kostar ungefär en halv miljon att bygga.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan du lämna in din fallfrukt i Stockholm

Äppelskördarna större än vanligt i år – flera anläggningar tar emot för återvinning Den varma sommaren har bidragit till en ovanligt stor äppelskörd i år. Flera anläggningar i Stockholm tar nu emot övermogen fallfrukt för återvinning.onsdag 19/9 14:56

QUIZ: Vem är vem i maktkampen i Stockholm?

Klarar du alla rätt? Valet i Stockholm är över men vilka som ska styra är ännu inte klart. Hur många av huvudpersonerna känner du igen?onsdag 19/9 11:29