Träning. Annedal ska få ett nytt utegym. Något det varit stor efterfrågan på. Foto: Agnes Stuber/Mikael Andersson

Här ska Bromma få ett nytt utegym

Suget efter utegym är fortsatt stort i Bromma. Nu planerar man att bygga ett per år för att locka fler till träning.

  • Publicerad 11:21, 13 sep 2018

Miljöpartiet vill bygga ett utegym per år i Bromma – en fråga som ofta är på tapeten i stadsdelen.

– Stadsdelsnämnden i Bromma får in mycket medborgarförslag. Det är ett väldigt sug efter fler utegym, säger Katarina Luhr (MP) miljöborgarråd.

Nu blir alltså Annedal nästa område att få ett utegym och det börjar byggas nästa år, exakt när det ska vara färdigt är dock inte bestämt.

– Det är ett nybyggt område som fortfarande håller på att utvecklas, säger Katarina Luhr om valet av område.

Målet är att det ska bli mer lättillgängligt att röra på sig när man har utegym i sin närhet.

– Vi tror att utegymmen fyller en viktig funktion. Det blir enklare att ta sig ut när man får motivation. Det kostar ingenting, det är nära och det är enkelt. Utegymmen kan locka fler till att testa träning, säger Katarina Luhr.

Annedal ska även få aktivitetsytor för motion och träning. Efter det ska man fortsätta peka ut fler platser för utegym i Bromma. Ett utegym kostar ungefär en halv miljon att bygga.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får Hässelby-Vällingby en egen Oscarsgala

Unga ska göra film om sin vardag Unga mellan 13 och 19 år ska få lära sig att göra film om sin vardag. I samband med Oscarsgalan i Hollywood nästa år rullas röda mattan ut även i Hässelby då filmerna ska visas och prisas.tisdag 20/11 16:25

Skadad man hittad i Barkarby

Har förts till sjukhus En man har hittats skadad vid Barkarby flygfält på tisdagsförmiddagen. Polisen är på plats och mannen har förts till sjukhus.tisdag 20/11 13:17