Öppnar i juli. Willem Möller, restaurangchef, och Jihan Yacoob, ägare, öppnar The Border på Hantverkargatan i slutet av juli. Foto: Mimmi Epstein

Här ska burgare kriga mot burritos

Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.

  • Publicerad 16:17, 21 jun 2018

För tre år sedan öppnade Jihan Yacoob The Border på Södermalm. Många har frågat efter fler likadana ställen och Kungsholmen ligger Jihan varmt om hjärtat. I slutet av juli öppnar han i lokalen på Hantverkargatan 36 som tidigare huserade Etsi.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag drev Lilla Capri med min bror i tio år så jag känner det här området. Även om det finns flera burgarställen i närheten tror jag inte att marknaden är mättad. Jag erbjuder ju dessutom något mer, säger Jihan Yacoob och fortsätter:

– I restaurangen kommer det att finnas en mexikansk och en amerikansk del. Det blir burgare vs. burritos. Vilket är bäst? På Söder är burgare fortfarande mest populärt, där kanske jag säljer 60 procent burgare och 40 procent burritos. Jag tror tyvärr att det beror på att många har problem med att äta koriander. Jag har funderat på att ha en korianderfri burrito på skoj. Äter man mexikanskt måste man tåla koriander och att maten är stark.

Vad föredrar du själv?

– Burritos, jag skulle kunna äta det dygnet runt.

På 1990-talet bodde Jihan Yacoob i San Diego som ligger nära gränsen mellan USA och Mexiko.

– Där finns en ständig konflikt om burgare och burritos mellan amerikaner och mexikaner.