Förstärkning. På de här ytorna vill Stockholms stad bygga totalt 90 hyresrätter. Foto: Stockholms stad

Här ska Farsta förtätas med hyresrätter

Larsboda i Farsta ska förtätas med ett 90-tal hyresrätter. De nya bostäderna planeras mellan radhus- och industriområdet.

  • Publicerad 12:10, 27 feb 2018

Kommunägda bolaget Familjebostäder ska få markanvisning för att bygga cirka 90 hyreslägenheter vid Mårbackagatan i stadsdelen Larsboda i Farsta, enligt exploateringskontorets förslag.

Det föreslagna markanvisningsområdet omges av ett industriområde, ett flerbostadshus samt ett radhusområde. Nybyggnationen är en del i programmet för Tyngdpunkt Farsta, där målet är att stärka Farstas roll som betydande centrum i Söderort.

– Vi bedömer att hyresrätter är mest lämpligt här. Ser man till fördelningen av bostäder i området är den övervägande delen bostadsrätter (utgör 80 procent av beståndet för flerbostadshus, reds anm), säger Therese Ericsson, projektledare på exploateringskontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De cirka 90 hyresrätterna är så kallade Stockholmshus, stadens satsning på enklare och snabbare byggprocesser som ska ge billigare hyresrätter.

De nya bostäderna innebär en stor ökning till hyresrättsbeståndet i Larsboda, där det enligt exploateringskontoret finns totalt 196 lägenheter i dagsläget. Ärendet ska upp för beslut i exploateringsnämnden den 8 mars.

Byggstart planeras till 2020 och första inflyttning till år 2022.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48