Illustration. Hjorthagshallen ska även vara en plats för läxläsning. Foto: AIX Arkitekter på uppdrag av Stockholms stad

Här ska idrott kombineras med läxläsning

Den nya Hjorthagshallen ska inte bara vara en plats för idrott. I den nya idrottshallen kommer det även finnas utrymme för läxläsning.

  • Publicerad 11:54, 7 feb 2019

Lagom till skolstart höstterminen 2019 ska idrottshallen i Hjorthagen vara redo att användas av både elever på den nya Bobergsskolan och av lokala föreningar. Bygget går som planerat och kommer att färdigställas redan under våren.

Vi har tidigare berättat att förutom en fullstor idrottshall med läktare för publik kommer Hjorthagshallen också att inrymma en fäktningssal.

Och nu presenteras ytterligare en nyhet kring hallens utformande.

Hjorthagens nya idrottshall snart klar

Stockholms stad skriver på sin webbsida att här även ska finnas ett särskilt utrymme för den som behöver läsa sina läxor. I anslutning till fäktningslokalerna byggs nämligen ett speciellt utrymme för den som vill fokusera på studierna i anslutning till träningspassen.

Alla föreningar i hallen kommer ha tillgång till utrymmet för läxläsning liksom till fysrummet för skadeförebyggande och uppbyggande träning.

Nu byggs försenade skolan – i gammalt industriområde

Hjorthagshallen

Invigs i augusti 2019.

Rymmer en fullstor idrottshall med spelmåtten 40 x 20 meter, vilket gör den godkänd för sporter som exempelvis handboll, innebandy och futsal.

Här planeras även för en fäktningssal som kommer att bestå av 5 infällda metallpister och 6 målade pister på linoleumkorkgolv.

Under dagtid kommer hallen att användas för skolidrott och under kvällstid och helger för föreningsverksamhet.