Här ska Kungsholmen få en ny utomhusbio

Se en filmklassiker – under Essingeleden. Nu får Lilla Essingen en egen, gratis, utomhusbio bara för en kväll.

  • Publicerad 08:48, 22 jun 2016

Sommarbion i Rålis har blivit en klassiker som lockar mängder av besökare varje år under augusti månad. Men nu behöver du inte vänta så länge om du är sugen på film i det fria.

Om cirka två veckor laddas det för en pop-up utomhusbio på Lilla Essingen.

Det är Lilla Essingebon Ulrika Bandeira tillsammans med Sofia Carlevi och Hanna Nyström som tagit initiativet. De har alla bakgrunder där de jobbat med bland annat filmfestivaler tidigare.

Pop-up bion är en del av Filmregion Stockholm-Mälardalens projekt Smart Kreativ Stad och det kommer vara fler filmvisningar under sommaren runt om i staden.

– Det ska bli kul. Det finns så lite som händer här och lite kultur. Bor man inte på Lilla Essingen finns det ingen anledning att ta sig hit egentligen så därför kände vi att det skulle var roligt att göra något just här, säger Ulrika Bandeira.

Picknickfiltar och stolar

En av bropelarna under Essingeleden ska fungera som filmduk, och själva leden som skugga och regnskydd vid dåligt väder. På grusytan på den andra sidan Primusgatan ska man ställa upp lite stolar och ha en liten servering med popcorn, läsk och kaffe. Men man får gärna ta med sig egna fällstolar eller picknickfiltar och slå sig ner på gräsytan intill. Filmen är gratis.

Vad som visas? Klassikern Thelma & Louise.

– Det är ju en roadmovie så det känns passande eftersom vi är på den här platsen. Suset från bilarna kommer bidra som ett komplement till filmen. Sedan är det en bra modern feministisk klassiker och ligger rätt i tiden, säger Ulrika Bandeira.

Hur många biobesökare de tro kommer är svårt att gissa, allt mellan 60-200 vore kul, enligt Ulrika Bandeira. Hon skulle gärna skulle vilja fortsätta med att försöka få in mer kultur på ön.

– Det vore en dröm. Det finns mycket potential här och det skulle vara kul om det blev mer dynamiskt, att folk börjar åka hit för att göra något, inte bara jobba eller bo.

Då visas bion

Vad: Utomhsbio, Thelma & Louise

När: 5 juli, klockan 21.

Var: Brofästet under Essingeleden vid Primusgatan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stockholm får hastighetsstyrda SL-bussar

Nyheter Fjärrstyrning ska förhindra chaufförer att köra för fort Bussar som automatiskt sänker hastigheten, till exempel utanför skolor och förskolor. Det är snart standar på SL:s bussar i Stockholm, enligt Keolis.tisdag 11/12 21:00

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50