Här ska Kungsholmen få en ny utomhusbio

Se en filmklassiker – under Essingeleden. Nu får Lilla Essingen en egen, gratis, utomhusbio bara för en kväll.

  • Publicerad 08:48, 22 jun 2016

Sommarbion i Rålis har blivit en klassiker som lockar mängder av besökare varje år under augusti månad. Men nu behöver du inte vänta så länge om du är sugen på film i det fria.

Om cirka två veckor laddas det för en pop-up utomhusbio på Lilla Essingen.

Det är Lilla Essingebon Ulrika Bandeira tillsammans med Sofia Carlevi och Hanna Nyström som tagit initiativet. De har alla bakgrunder där de jobbat med bland annat filmfestivaler tidigare.

Pop-up bion är en del av Filmregion Stockholm-Mälardalens projekt Smart Kreativ Stad och det kommer vara fler filmvisningar under sommaren runt om i staden.

– Det ska bli kul. Det finns så lite som händer här och lite kultur. Bor man inte på Lilla Essingen finns det ingen anledning att ta sig hit egentligen så därför kände vi att det skulle var roligt att göra något just här, säger Ulrika Bandeira.

Picknickfiltar och stolar

En av bropelarna under Essingeleden ska fungera som filmduk, och själva leden som skugga och regnskydd vid dåligt väder. På grusytan på den andra sidan Primusgatan ska man ställa upp lite stolar och ha en liten servering med popcorn, läsk och kaffe. Men man får gärna ta med sig egna fällstolar eller picknickfiltar och slå sig ner på gräsytan intill. Filmen är gratis.

Vad som visas? Klassikern Thelma & Louise.

– Det är ju en roadmovie så det känns passande eftersom vi är på den här platsen. Suset från bilarna kommer bidra som ett komplement till filmen. Sedan är det en bra modern feministisk klassiker och ligger rätt i tiden, säger Ulrika Bandeira.

Hur många biobesökare de tro kommer är svårt att gissa, allt mellan 60-200 vore kul, enligt Ulrika Bandeira. Hon skulle gärna skulle vilja fortsätta med att försöka få in mer kultur på ön.

– Det vore en dröm. Det finns mycket potential här och det skulle vara kul om det blev mer dynamiskt, att folk börjar åka hit för att göra något, inte bara jobba eller bo.

Då visas bion

Vad: Utomhsbio, Thelma & Louise

När: 5 juli, klockan 21.

Var: Brofästet under Essingeleden vid Primusgatan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00

Vattenvarning vid Smedsuddsbadet

Nyheter För höga halter av bakterier – men stockholmarna badar på ändå Vattnet vid Smedsuddsbadet är "otjänligt" och staden avråder från att bada, men när StockholmDirekt besökte stranden badades det för fullt.onsdag 18/7 17:34