Lindhagensgatan. Hit ska åtta centrala förvaltningar flytta 2019. Foto: Mostphotos

Här ska Kungsholmen invaderas – av byråkrater

Ett stort antal tjänstemän gör sig redo att flytta till Kungsholmen när åtta förvaltningar ska till samma område.

  • Publicerad 12:40, 9 nov 2017

Efter ett beslut i landstingsfullmäktige står det nu klart. Åtta centrala förvaltningar inom Stockholms läns landsting gör gemensam sak och flyttar in i lokaler på Lindhagensgatan. I dag finns förvaltningarnas tjänstemän utspridda på olika adresser i staden.

– Att våra tjänstemän sitter på olika adresser är allt annat än effektivt. Genom att nu samlokalisera våra förvaltningar i nya moderna lokaler kommer vi både spara skattebetalarnas pengar och de anställdas arbetstid genom att de inte behöver resa mellan olika förvaltningar och adresser, säger Paul Lindquist (M), fastighets- och investeringslandstingsråd, i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De nya lokalerna vid Lindhagensgatan kommer att vara så kallade aktivitetsbaserade lokaler. Adresserna är Lindhagensgatan 90, 98, 100 samt Lindhagensterrasen 1. Enligt planen ska flytten ske under senare delen av 2019 till och med första delen av 2020.

Förvaltningarna som kommer till Kungsholmen

Landstingsstyrelsens förvaltning

Hälso- sjukvårdsförvaltningen

Tillväxt- och regionplanförvaltningen

Förvaltningen för utbyggd tunnelbana

AB Stockholms läns landstings internfinans

Kulturförvaltningen

Patientnämndens förvaltning

Trafikförvaltningen (finns redan på Lindhagensplan men fler förvaltningar flyttar in i samma lokaler)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Snart börjar sprängningarna vid Slussen

Nyheter Klart för byggstart av omstridda bussterminalen i Katarinaberget Klart för skott. Skott kommer. Snart dånar det i Katarinaberget när staden sätter igång bygget av den nya bussterminalen.onsdag 26/9 13:37

Nytt torg och flera krogar i Götgatsbacken

Nyheter Så blir omstridda renoveringen 60-talskåken i hörnet Götgatan-Sankt Paulsgatan får nytt liv när hela byggnaden nu totalrenoveras. På menyn står bland annat flera nya restauranger.onsdag 26/9 12:20