LOKAL. Den nya lokalen ligger bara några meter från fotbollsplanen och basketplanen vid Malmparken. Foto: Anton Kyhlbäck

Här ska Malmvägens nya ungdomsgård ligga

Nu finns det ett förslag om plats för den nya fritidsgården i Tureberg som ska ha inriktning på sport och musik för ungdomarna på Malmvägen.

  • Publicerad 16:30, 24 feb 2020

För snart ett år sedan stängde Northside, efter flera rapporter om missförhållanden på gården. Sex anställda fick gå och Sollentuna kommun stängde fritidsgården permanent efter en extern utredning.

Under året har det pågått ett arbete med en ny fritidsgård i Tureberg, som väntas öppna i höst.

Nu föreslår kultur- och fritidsnämnden att verksamheten ska placeras i Sollentunahems lokal på Malmvägen 10 C. Nämndens ordförande, Magnus Ramstrand (KD), lyfter fram vikten av att den nya platsen har en ingång från Malmparken.

– Vi föreslår att kommunstyrelsen skriver avtal med Sollentunahem om den här lokalen. Ungdomar får lättare att engagera sig här i aktiviteter som kan hållas i Malmparken, där det finns både fotbollsplan, basketplan och gym, säger han.

När hoppas ni kunna öppna som tidigast?

– Det blir efter sommaren, säger Magnus Ramstrand.

Den nya platsen ligger ett par stenkast från Northside, som stängdes i mars förra året efter larm om trakasserier.

Sex anställda utreds för missförhållanden på fritidsgård

Sport och musik

Kultur- och fritidskontoret har föreslagit att gården ska ha minst tre planerade aktiviteter varje vecka, med inriktning på sport och musik.

Verksamheten på gården ska ske i samarbete med föreningslivet, kommunens fältteam och ungdomsmottagningen i Sollentuna.

Enligt Magnus Ramstrand passar lokalen för planerna kring den nya fritidsgården – som ännu inte har något namn.

Vad planerar ni för aktiviteter i sommar?

– Det är inte klart vad som ska hända i sommar, utan något som planeras nu. Vi har fyra ledare som arbetar i fält i Sollentuna, som är extra aktiva på Malmvägen tills vi öppnar.

Ny plan för fritidsgård i Tureberg

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00

Experten: Staten måste skjuta till mer pengar

Nyheter Mindre företag drabbas hårdast av coronakrisen Små marginaler och en snöbollseffekt leder till att många mindre företag ligger risigt till, på grund av coronakrisen Det menar Erik Sjölander, näringspolitisk talesperson på Småföretagarnas...fredag 3/4 13:50

Så påverkas lokala näringslivet av coronakrisen

Nyheter Många vill stötta verksamheter i sina kvarter Det lokala näringslivet påverkas mycket av den rådande coronakrisen. För många uteblir intäkterna helt, andra lyckas på olika sätt ställa om för att möta nya behov. Samtidigt vill många lokalbor...fredag 3/4 13:32
Stockholm Direkt