Jennie Pihl blir restaurangchef på ölbaren Ponton som öppnar i början av nästa år enligt planen. Foto: Mimmi Epstein

Här ska ny ölbar öppna på Kungsholmen

Glutenfri öl och träffar med mikrobryggerier. En ny ölbar hoppas locka både "ölrävar" och "Elsa, 80" till Pontonjärgatan.

  • Publicerad 16:05, 11 jul 2017

För tre år sedan tog restaurangen Nagg över Gökens gamla lokaler på Pontonjärgatan 28. Nu är det alltså dags för ytterligare ett nytt koncept. Det är ägarna till intilliggande krogen STHLM Tapas som har köpt lokalen och öppnar "Ponton". Namnet är "en flört med gatan".

– Planen är att öppna en ölbar som kan attrahera både nybörjare och gamla ölrävar. Vi kommer att servera ölvänlig mat med svenska grunder. Jag tänker mig till exempel wallenbergare och gratinerad löksoppa, säger Jennie Pihl, blivande restaurangchef.

De utmanar Kungsholmens stora stark – öppnar bar med bara folköl

Den nya restaurangen planeras öppna först i början av 2018, eftersom man planerar att bygga om en hel del. Det kommer att finnas minst tolv tappar med öl, allt från lokalbryggd från Kungsholmen till amerikansk.

– Vi kommer också att satsa på glutenfri öl. Det finns väldigt mycket bra om man vet var man ska leta. Och så vill jag slå ett slag för alkoholfri öl och ale. Öl ska man ju kunna dricka varje dag utan att det blir hälsofarligt, säger Jennie Pihl.

Kungsholmen säger nej till öl- och vinbilar i Rålis

För att locka de allra värsta ölnördarna planerar hon "meet the brewers"-möten och samarbeten med bryggerierna.

– Det kan handla om exklusiva släpp till exempel, säger Jennie Pihl.

Uteserveringen med bar kommer att hålla i gång i sommar och så länge vara en del av tapas-stället intill.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De fixar fotboll för alla i Stadshagen

Nyheter Nybildad förening satsar på Kungsholmens unga Gratis spontanfotboll – för alla unga – på lördagskvällarna. Nybildade föreningen Kungsholmens Folkfotboll vill erbjuda ungdomar något att göra.onsdag 23/5 18:30

Limiterad lyxtoffel såld på Vasagatan

Nyheter "Fantastiskt att vi sålt den" Nästan 3000 kronor. Det får man betala om man vill bli ägare till en klassisk skobutiks "egna Rolls-Royce". Ett par... tofflor.onsdag 23/5 17:29