Den enda illustrationen på skrapan som vi kan visa är dess nedersta våningar (till höger i bild). Foto: ÅWL Arkitekter/Trygghem

Här ska ny skyskrapa byggas i Täby – stjärnmäklare slogs om kontraktet i teve

I Kanal 5:s program "Toppmäklarna", som sändes den sjunde juni, får tittarna följa med när välkända mäklare jagar drömklippet – att få sälja lägenheterna i Täbys nästa höghus "Täby torn".

  • Publicerad 17:11, 14 jun 2017

Det var i Kanal 5-programmet Toppmäklarna som tittarna fick följa kampen om att få sälja lägenheterna i kommunens nästa skyskrapa Täby torn i nybyggnadsområdet Täby park. En 22 våningar hög byggnad, med viss sjöutsikt, där de övre våningarna är så kallade "pent house"

Vinnare av kontraktet blev till slut stjärnmäklaren Niklas Berntzon, VD på Stockholm Eklund New York och vi tog ett snack med honom om varför de tar sig an det här uppdraget.

– Det som är så spännande i detta projekt är alla de ”nivåer” som finns i byggnaden, restauranger, butiker, bostäder och kontor. Det finns även flera nivåer i själva boendet och högst upp i huset kommer även bostäder som har en fin sjöutsikt och magiska terrasser.

– Alla lägenheter kommer dessutom få tillgång till gemensamhetsutrymmen som är mer vanligt i skyskrapor på Manhattan; gym, yogarum, kanske lekrum och spelrum för barn och ungdomar.

Här har du utsikten som kan bli din om du bor på den 22:a våningen i det nya höghuset. Foto: Lotten Engbom

Enligt Niklas Berntzon är en annan stor faktor att både han och Fredrik Eklund är uppvuxna i förorten.

– Nu får vi chansen att använda vårt kunnande från våra resor till projekten på Manhattan och ge tillbaka med något riktigt spännande till våra egna rötter, säger Niklas Berntzon.

Men har ni någon erfarenhet av Täby?

– Vi har faktiskt massvis med erfarenhet från Täby, både privat och mäklarmässigt. Jag har sålt i Täby och slagit rekord massvis med gånger i min 20-åriga karriär. Mina mäklare likaså, även om vårt kontor ligger inne i city.

– Men för att få rätt engagemang även lokalt så har jag satt en Täbybo som chefsmäklare för projektet från vår sida.

Täby nyheter har ännu inte fått rätten av byggaren Trygghem att publicera illustrationer på det framtida höghusets utformning med hänvisning till att en omarbetad version håller på att skapas. Det som finns är en illustration på skrapans nedre våningar sedd från gatan.

Planen är att huset ska stå klart 2020/2021.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm