Här ska skejtarna glida obehindrat

Om några veckor kan alla skejtare i Håbo glädja sig åt att äntligen få tillgång till en inomhushall igen.

  • Publicerad 12:38, 6 jan 2017

Skoklosterbon och freestyle-proffset Stefan ”Lillis” Åkesson har precis avslutat sitt träningspass inne i judoklubbens före detta lokaler vid IP-gallerian. För tillfället är det bara han som teståkt golven i lokalen, men inom några veckor hoppas han att det ska vara fullt av skejtare i alla åldrar.

– Vi har fått veta att vi får vara här i två år – men jag hoppas ju att det blir permanent. Vi har letat sen 90-talet efter en permanent hall, säger han.

Han har nu skickat in ett medborgarförslag med förhoppning om att så äntligen ska ske.

– Betongparken och den kommande skateboardytan i Skokloster fungerar bra på sommaren, men det går inte att åka vid dåligt väder. Om man som ung blir intresserad av att skejta och sen måste hålla upp över vintern är det lätt att tappa intresset. Därför är det här så viktigt.

Han har stora planer för utrymmet. Det ska finnas möjlighet att utöva olika grenar inom skateboard-sporten. Nya golv ska in, och en miniramp ska upp.

– Det är lokala rampåkare, som vet vad som krävs och vad man vill ha som ska bygga den. Jag tror faktiskt att det kan bli en av de bästa ramperna i Sverige, riktigt bra, säger Stefan ”Lillis” Åkesson.

På sikt menar han även att lokalerna, som består av flera olika rum, är stora nog för att få till ett allaktivitetshus med fokus på spontanidrotter, bland annat väggklättring.

– Det som är bra med spontanidrott är att man kan träna när man vill, hur man vill och som man vill själv. Det är så viktigt att kunna erbjuda något för de som inte är intresserade eller passar in i ett traditionellt föreningsliv med lagsporter, säger Stefan ”Lillis” Åkesson.

Stefan ”Lillis” Åkesson

Ålder: 52 år.

Bor: Skokloster.

Skateboardproffs inom grenen freestyle, vilket är en relativt liten men växande del av skateboard Utförs på plan yta, och varierar mellan hopp och balanstricks

Har även utnämnts till årets Håbobo.

Siktar mot OS i Tokyo 2020, där freestyle kan komma att bli en uppvisningsgren.

Rampen

Här ska den nya rampen byggas upp .

Tricket

Med fördel pil riktad mot bräda:

Tricket där man åker på ett hjul heter "one wheelie"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Leva i nuet

En artikel ur Sommar E18 Många drömmer om att färdas fram på hästryggen ut i naturen och över blomstrande ängar. På Ridkraft i Övergran kan man i sommar prova på just detta, antingen i grupp eller enskilt.måndag 18/6 11:35

Beside the Bridge vinnare i P4

Senast föll man på folkets röster. Nu var det dessa som tog Beside the Bridge till seger i musiktävlingen P4 Nästa. – Det hade vi inte riktigt förväntat oss, säger sångaren, Joel Chew.måndag 18/6 11:10

Senaste numret

Bålstabladet