Platsen. Planområdets ungefärliga läge.

Här ska Solberga förtätas med 80 hyreslyor

Planen är att mellan 500 och 1 000 lägenheter ska byggas i Solberga de närmaste åren. Nu står det klart att 80 av dem planeras där Folkparksvägen och Kristallvägen korsar varandra.

  • Publicerad 18:03, 11 jun 2018

Det kommunala bolaget Stockholmshem vill bygga 80 hyreslägenheter vid kvarteret Rosenstenen vid Folkparksvägen. Lägenheterna ska byggas i så kallade Stockholmshus, som innebär att husen byggs snabbare och till lägre kostnad.

– Det ger en lägre hyra, något som innebär att fler har råd att bo i dem, säger Hannes Appelgren, projektledare på exploateringskontoret.

Staden vill att Folkparksvägen ska bli en levande stadsgata med mycket bostäder och service. Och genom att bygga entréerna ut mot gatan hoppas man kunna öka tryggheten i området.

– Rent generellt har Folkparksvägen stor potential att bli en stadsgata och vi jobbar för att få den mer levande. Att bygga fler bostäder bidrar förhoppningsvis till att fler människor rör sig i området också, vilket ökar tryggheten, säger Hannes Appelgren.

Totalt föreslås mellan 500 och 1 000 nya bostäder runt Folkparksvägen som går rakt genom Solberga. Planeringen och byggandet kommer att ske i olika etapper.

– Nu byggs det en hel del på Folkparksvägen men självklart ska grönskan som redan finns i Solberga också bevaras så gott det går, säger Hannes Appelgren.

Startskottet för detaljplanearbetet ska klubbas den 13 juni. Sedan är tanken att ärendet ska ut på samråd första kvartalet 2019, då får allmänheten lämna sina förslag och synpunkter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bortglömda Solberga blir allt hetare

Nyheter ✓Oväntad prisstegring ✓"Ge det fem år till och det kommer bli som Liljeholmen" Trots en svajig tid på bostadsmarknaden ökar slutpriserna i Solberga. Vi drog till den bortglömda pärlan för att ta reda på varför.tisdag 18/9 18:00

Nytt konstsnöspår kan dröja till nästa vinter

Nyheter Nu är arbetet igång i Ågesta – men tveksamt när det blir klart Två kilometer. 17 snökanoner. Och 30 miljoner idrottskronor. Jobbet med det nya konstsnöspåret i Ågesta har äntligen glidit igång, efter åratal av snack. Men det är tveksamt om det blir klart innan...tisdag 18/9 16:30